Fel duel op sportpark De Treffer. Foto: PR

Ajax-B wint in Etten

Sport

BREEDENBROEK - Daags na Koningsdag speelde Ajax-B tegen Etten, de nummer 2 van de ranglijst.

In de beginfase van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Misschien hadden beide ploegen last van een zware Koningsdag. Etten had het betere van het spel, het leverde weinig op behalve een aantal corners. Ajax-B stelde er slechts een paar afstandsschoten van Thijs Keizer en Kasper Gosselink tegenover, die een makkelijke prooi waren voor de keeper van Etten. Na een kwartier moest Syb Geven het veld verlaten met een blessure. Hij werd vervangen door routinier Ingmar Bolwerk, die een prima wedstrijd speelde. Tien minuten voor rust werd een voorzet van Etten slecht weggewerkt door de verdediging van Ajax-B en zo in de voeten van een speler van Etten geschoven, deze maakte daar dankbaar gebruik van en zette de 1-0 ruststand op het bord.

In de tweede helft kwam Ajax-B veel beter voor de dag. Via Thijs Keizer kwam aanvoerder Daan Roes in balbezit in de zestien, zijn inzet werd geblokt. Chris Schimmack pikte de bal op, zag zijn inzet ook geblokt worden maar maakte in tweede instantie de 1-1. Niet veel later een overtreding op Ingmar Bolwerk. Uitblinker Chris Schimmack bracht de vrije trap voor het doel, waar Daan Roes de 1-2 binnenkopte.
Ajax-B kreeg wat mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Invaller Yoes Koskamp probeerde het met een artistieke hakbal, en Koen Ebbers onderschepte bijna een verkeerde terugspeelbal. In de slotfase ging het nog één grote kans voor de thuisploeg. Etten schoot op de paal en de rebound werd net naast geschoten.
Het bleef bij 1-2. Zeker op basis van de tweede helft een verdiende overwinning. Door de overwinning blijft Ajax-B op de vierde plek staan, wat op het eind van de competitie genoeg is voor nacompetitie. Volgende week speelt Ajax-B uit tegen Netterden.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink, Syg Geven (Ingmar Bolwerk), Finn Lubbers, Luuk Hebinck, Daan Ebbers, Daan Roes, Chris Schimmack, Thijs Keizer (Yoes Koskamp), Koen Ebbers, Tom Reusen