Derk-Jan en Christien te Kiefte in hun zaak. Foto: Frank Vinkenvleugel
Derk-Jan en Christien te Kiefte in hun zaak. Foto: Frank Vinkenvleugel

55 jaar Te Kiefte: met het oog op de toekomst

DINXPERLO - Op  maandag 2 januari hebben Christien en Derk-Jan te Kiefte een jubileumreceptie van 15.00 tot 18.00 uur, om het jaar van het 55-jarig jubileum in te luiden. Een jaar waarin er aandacht wordt geschonken aan 55 jaren waarin de familie Te Kiefte hun zaak met veel inzet en passie heeft opgebouwd tot een moderne zaak waar iederee n terecht kan voor zowel optiek, optometrie, sieraden als hoortoestellen. Een jaar waarin Te Kiefte met veel aanbiedingen en acties zal komen voor de klanten, maar ook acties waarmee twee goede doelen worden gesteund.

Door Waltraud Wensink

Derk-Jan vertelt dat het ooit allemaal begon vanuit huis aan de Welinkweg. "Mijn moeder verkocht vanuit huis af en toe een horloge, vader werkte als uurwerkhersteller." Zo begon de handel eigenlijk al in het klein. Derk-Jans ouders Herman en Annie te Kiefte hebben toen  er voor gekozen om het pand waarin nu de zaak nog steeds is gevestigd, te kopen. "De droom van mijn vader was altijd een mooie eigen zaak met zes grote ramen in de voorpui. Die droom is waargemaakt", vertelt Derk-Jan met trots.  "In 1987 ben ik in de zaak gaan werken en zo loop ik dus al weer meer dan 30 jaar mee."

Klokken
Het begon met klokken, horloges en sieraden, pas later kwamen de brillen en oogmeting en optometrie erbij. Derk-Jan: "Ik werkte destijds nog in Nijmegen en heb in 1984 mijn diploma optiek behaald en vanaf toen kon ik thuis  ook in de zaak meedraaien. Het moest natuurlijk wel rendabel zijn maar het ging eigenlijk erg goed." In 1997 werd Derk-Jan officieel medefirmant. Echtgenote Christien, de steun en toeverlaat van Derk-Jan, vertelt: "In het begin gingen we voor de oogmetingen naar een kamertje boven de winkel maar dat was alles behalve optimaal. Na een half jaar hebben we dat veranderd." Christien was van huis uit gewend aan verkoop, vanuit een fotozaak, en kwam meewerken. Samen werken ze nu, volledig, dagelijks in hun bedrijf, en delen in de vrije tijd  ook nog een grote passie, de natuur, en in het bijzonder, de bergen.

Optiek
Derk-Jan beschrijft zijn ouders als harde werkers die al hun tijd in de zaak stopten. "Ze deden alles zelf en gaven het liefst zo min mogelijk uit handen. Zo ging dat in die tijd. Pa is helaas in 2011 overleden en heeft het 50-jarig jubileum niet meer mogen meemaken. Ma is nu 82 en nog steeds erg betrokken bij het reilen en zeilen van het bedrijf." 
Christien: "Mijn schoonouders hebben het allemaal opgebouwd en wij hebben er optiek aan toegevoegd. Ruim twintig jaar hebben we met ons gezin in Dinxperlo gewoond. Nu wonen we in mijn ouderlijk huis in Aalten. Dat wordt nu al door de vijfde generatie bewoond. Maar we blijven natuurlijk dagelijks bij Dinxperlo betrokken. Derk-Jan blijft zich ontwikkelen en bijscholen op het gebied van optiek, en werkt inmiddels ook al met nieuwe methodieken in de oogzorg en optometrie. Met het oog op de toekomst is dit een belangrijke ontwikkeling waar we graag in meegaan.

Jubileum
Op maandag 2 januari gaat het jubileumjaar officieel van start. Christien: "We hebben een jaar lang leuke acties en aanbiedingen voor iedereen. Om de klanten te bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld, al die jaren. We hebben het  niet alleen gedaan. We hebben altijd fijn samengewerkt met ons team, medewerkers waarop we kunnen bouwen.  In januari brengen we in kaart wat we allemaal gaan doen. Wel kunnen we alvast vertellen dat een deel van de opbrengst van de acties ten goede komt aan de Electrocar en de Joanne Foundation."

De Electrocar is een mooi Dinxpers doel volgens Derk-Jan. "Het is erg belangrijk om mobiel te zijn en te blijven. En daarnaast willen we een eigen oogzorgproject opzetten in Oeganda, in samenwerking met de Joanne Foundation. We hopen daarom aan het eind van ons jubileumjaar een mooi bedrag aan beide doelen te kunnen overhandigen. Wij zamelen ook graag uw oude brillen in om deze te gebruiken voor ons oogzorgproject."
De jubileumreceptie op 2 januari  is voor iedereen toegankelijk. Op 7 januari zullen 55 klanten door Derk-Jan en Christien te Kiefte worden bezocht met een kleine attentie, als symbool voor de 55 jaar trouw. .


www.tekieftedinxperlo.nl

Meer berichten