Logo de-band.nl


Opening expositie fotografieproject ‘Dinxperlo-Suderwick vroeger en nu’

Dinxperlo – Op maandag 29 mei om 14.00 uur heeft wethouder Henk Rijks van de gemeente Aalten de expositie van het fotografieproject ‘Dinxperlo – Suderwick vroeger en nu’ officieel geopend. Dat deed hij samen met twee douaniers van het Grenslandmuseum en een van de leerlingen van De Bosmark die meegedaan heeft met het project.

De expositie is te bezoeken in Integraal Kind Centrum De Bosmark van maandag 29 mei t/m vrijdag 2 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Daarna verhuist de expositie naar woonzorgcentrum Careaz Dr. Jenny. Hier kunnen de foto’s worden bekeken van donderdag 8 juni t/m vrijdag 23 juni, dagelijks van 10.30 – 17.00 uur. Toegang is gratis. Aan dit project werd deelgenomen door bewoners van woonzorgcentrum Careaz Dr. Jenny, senioren van de dagopvang en van Heimatverein Suderwick en leerlingen en leerkrachten van twee groepen 8 van IKC De Bosmark in Dinxperlo. Markante locaties in Dinxperlo en Suderwick, te zien op oude foto’s, zijn opnieuw gefotografeerd om de verschillen tussen vroeger en nu goed te kunnen bekijken. De foto’s zijn samengebracht in een prachtige expositie. Ook is er een beeldverslag gemaakt van de activiteiten binnen het project zodat het proces goed te volgen is. De leerlingen hebben zich onder andere laten inspireren door verhalen over vroeger van de ouderen.

Verbinden van generaties
Het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek, een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie, streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn (participatie) een belangrijk kerndoel binnen het pact. Boogie Woogie Winterswijk is als projectleider betrokken bij het pact.

In het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek hebben 8 gemeenten in de Achterhoek de ambitie uitgesproken dat zij erfgoed, kunst en cultuur steviger willen inzetten als pijler van de ruimtelijke en economische kwaliteit.

Reageer als eerste
Meer berichten