Logo de-band.nl


Het jubilerende damesvijftal van HaMiWo. Foto PR
Het jubilerende damesvijftal van HaMiWo. Foto PR (Foto: PR)

Bijzonder jubileum damesvijftal schietvereniging HaMiWo

Schietvereniging HaMiWo (Haart, Miste, Woold) uit Aalten heeft tijdens de ledenvergadering op 7 juni 2017 de vrouwen van het damesvijftal in het zonnetje gezet, vanwege hun 40-jarig jubileum. (lidmaatschap)

AALTEN/W'WIJK - SV HaMiWo begon in 1977 met een 'damesvijftal' en nu 40 jaar later zijn vier vrouwen nog steeds bij elkaar in het damesvijftal. Helaas moest, 23 jaar geleden, Annie Toebes wegens ziekte het damesvijftal verlaten. Nu is het vijftal nog steeds actief in de competitie van de Aaltense Schietbond en is het vijftal uitgebreid tot een actief zeven-tal. De 'dames' Erenda Kruisselbrink, Edith te Roele en Annet van Eerden kwamen erbij, want er moet ook gewerkt worden en dan kun je een beroep doen op de extra schutter.

Uitjes
De vrouwen: Truus Mengers, Willemien Pronk, Frieda de Vries en Joke Piek zijn de dames van het eerste uur. Zij zijn veertig jaar lid, veertig jaar samen en het is nog steeds gezellig. Zij hebben al veel meegemaakt samen. Naast het schieten organiseren de vrouwen leuke uitjes, weekendjes weg, uit eten gaan en jaarlijks een ijsje eten bij een bekend ijssalon in Winterswijk. Zij hebben in die veertig jaar veel lief en leed van elkaar, met elkaar gedeeld. Een bijzonder detail is, dat in de tijd van het zwanger mogen worden, de dames zeer goed schoten. Zo wisten ze al snel van elkaar: 'Ooh, i'j bunt toch neet zwanger?" En ja, hoor! De zwangere dame behaalde vele schietpunten.

Kneepjes
De vrouwen wisten in het begin niet zo veel van het schieten af. Dat was toen ook echt een mannensport. Er kwam een coach. Gerhard Nijman, een verdienstelijk schutter uit het eerste vijftal van HaMiWo. Hij leerde de dames de kneepjes van het schieten en gaat nog steeds met hen mee de baan op. Op de ledenvergadering werd ook Gerhard in het zonnetje gezet.

Na het officiële gedeelte van de vergadering werd de avond besloten met een hapje en een drankje. Dames, op naar de vijftig jaar!

Reageer als eerste
Meer berichten