Logo de-band.nl


Progressieve Partij in Sportcafé Eurohal Dinxpelro Omnivereniging: antwoord op vragen van de toekomst?

De Achterhoek heeft last van vergrijzing en ontgroening. Meer mensen worden ouder en minder jongeren blijven hier wonen. De trek naar de steden is over de hele wereld een feit. Alle prognoses geven aan dat na 2025 het aantal inwoners, maar ook het aantal huishoudens daalt. Daarom moeten nu maatregelen getroffen worden. Eén van die vragen gaat over het verenigingsleven. Daarover organiseert de Progressieve Partij haar maandelijkse mee-denkavond. Hoe organiseer je dat het beste in een toekomst van ontgroening en vergrijzing? Is de omnivereniging daarbij een oplossing?

Initiatiefnemers van de Omnivereniging Binnensport Dinxperlo, twee leden van Favorita en Represta komen hun ideeën daarover delen. Hoe doe je dat met de ”clubtrouw”, de contributie, de acties. Is het een voorbeeld voor andere kleine kernen? Wat is de rol van de gemeente?

De meedenk-avond Omnivereniging, antwoord op vragen van de toekomst? is op donderdag 15 juni om 20.00 uur bij het Sportcafé in de Eurohal, Europastraat 2 te Dinxperlo.Toegang en koffie gratis.

Reageer als eerste
Meer berichten