Logo de-band.nl


Dick van Berkel: "Je moet je er op blijven hameren dat aan kwaliteit en kennis een prijskaartje hangt dat de prijsverschillen in de branche verklaart."
Dick van Berkel: "Je moet je er op blijven hameren dat aan kwaliteit en kennis een prijskaartje hangt dat de prijsverschillen in de branche verklaart." (Foto: Roel Kleinpenning)

Ondernemer v.d. week: Dick van Berkel

Dick van Berkel komt uit Rotterdam, maar voelt zich al bijna 40 jaar helemaal thuis in de Achterhoek. In 1985 werd hij eigenaar opticiën/juwelier/audiospecialist van de zaak aan de Hogestraat 77 in Dinxperlo; de jaren daarvoor was hij als filiaalhouder al het gezicht van het bedrijf geworden.

(door Corry Florijn)

DINXPERLO – De klant die bij Van Berkel Dinxperlo binnenstapt, treft een speciaalzaak waar alle metingen en reparaties nog zelf verricht worden en waar men tijd neemt voor de klant. "Toch moet je er op blijven hameren dat aan kwaliteit en kennis een prijskaartje hangt dat de prijsverschillen in de branche verklaart."

Wat maakt ondernemen in Dinxperlo speciaal? "Dat komt door mijn vaste klanten, en de mentaliteit van de streek. Het is hier gewoon gemoedelijk. De mensen hebben nog iets over voor de medemens."

Waar kent men je hier nog meer van? "Vanwege de specialisering vergt dit werk veel van je en er blijft niet zo veel tijd over. Naar de sportschool ga ik wel. Ik heb tien jaar bestuurstaken gedaan voor de ondernemersvereniging, en ben even zo lang ook actief geweest in het bestuur van de school van mijn kinderen."

Wat is je grootste ergernis? "Voorheen was de leegstand voor mij een doorn in het oog, maar langzaam komen de dingen weer op hun pootjes terecht. Met drogisterij Die Grenze heeft het pand van de C1000 een nieuwe bestemming gekregen, en er is ook belangstelling voor hun voormalige locatie. Het pand hiernaast is mooi opgeknapt en betrokken door uitzendbureau WerkBank. Dus we gaan de goede kant op."

Waar ga je graag uit in Dinxperlo of omgeving? "Uit het oogpunt van steun voor andere ondernemers proberen we als we uitgaan niet te beperken tot één adres. We pikken graag van alles wat mee."

Welke plaatsgenoot bewonder je, en waarom? "Mensen die echt vrijwilligerswerk doen, dus niet die taken die eigenlijk door een betaalde kracht gedaan moeten worden. Ik heb bewondering voor mensen die een steun en toeverlaat zijn voor anderen."

Wat mis je nog in Dinxperlo? "Behalve een schoenenzaak helemaal niets. Het dorp heeft alles te bieden en het ligt hier prachtig met de kerk en het plein daar omheen."

Wat is de beste raad die je ooit kreeg? "Blijf jezelf en blijf, ook als je succesvol bent, gewoon met beide benen op de grond staan. Ook belangrijk is het om open te blijven staan voor nieuwe dingen. Kijk vooruit, aan het verleden valt niets meer te veranderen."

vanberkeldinxperlo.nl

Reageer als eerste
Meer berichten