Logo de-band.nl


Bioscoopfilms in theetuin NatuurlijkBUITEN

Deze zomer zijn er op de laatste zaterdagavond van juni, juli en augustus weer films te zien in de theetuin van NatuurlijkBUITEN. Net als voorgaande jaren wordt er een groot scherm in de tuin geplaatst. Liefhebbers kunnen daarop films zien met prachtige natuuropnames zoals van het ruige landschap van IJsland (drama film: Rams), een paradijselijk vulkaaneiland in de Pacific (romantische film: Tanna) en de ongerepte natuur van Mongolië (documentaire: the story of the Weeping Camel). Een mogelijkheid, voor de thuisblijvers, om in drie avonden een ware wereldreis te maken!

Op zaterdag 24 juni wordt de IJslandse drama film 'Rams' vertoond. Op het vulkanische eiland wonen zo’n driehonderdduizend mensen. Dikke kans dus dat als je al buren hebt, je ze van haver tot gort kent. Met prachtig uitgestrekte, veelal boomloze vlaktes is het dunbevolkte land een spectaculair lust voor het oog en veel groener dan de naam doet vermoeden. In een rustig, vreedzaam dal op IJsland leeft de lokale bevolking in het drama Rams van de schapenhouderij. Hier zou je buur je beste vriend moeten zijn, maar de naast elkaar wonende broers Gummi en Kiddi hebben al veertig jaar niet met elkaar gesproken. De vete tussen het tweetal krijgt nieuwe voeding als ze het tegen elkaar opnemen bij een schoonheidswedstrijd waarbij de ram van Kiddi wint. Gummi zint op wraak en brengt het gerucht de wereld in dat de kudde van zijn broer scrapie heeft, een veeziekte. De lokale autoriteiten gaan op onderzoek uit en de gemeenschap treft een ongekend drama als de aandoening ook daadwerkelijk wordt vastgesteld. Deze dramatische wending zou de twee haatdragende broers wel eens dichter tot elkaar kunnen brengen.

Voorafgaand aan de film worden verschillende maaltijden bereid in gietijzeren kookpotten boven kampvuur (met biologisch vlees of vegetarisch). Aangevuld met verse ingrediënten uit de moes- en kruidentuin van NatuurlijkBUITEN. Maak er een gezellig avondje uit van en schuif om 19:00 uur aan bij het oer-stoofpotje. Informatie en/of reserveren via: http://www.natuurlijkbuiten.nl/

Kosten: Eten en film € 18,50 | Alleen film € 9,- | NatuurlijkBUITEN | Toldijk 11 | 7065 AL Sinderen | T 0315 236 794

Reageer als eerste
Meer berichten