Logo de-band.nl


BMC rijdt voor een laatste wens van Angelina

WINTERSWIJK/BREDEVOORT - Het is zondagmorgen 12 uur. In de 2e Gasthuisstraat te Winterswijk, waar Angelina Nyamsangya woont met haar vriend, heerst er enige drukte. Er staat iets te gebeuren en dat is en wordt een verhaal met twee kanten. De jonge vrouw des huizes, Angelina Nyamsangya, is helaas ernstig ziek. Een laatste wens heeft zij nog: om nog voor één keer het geluid te horen van motoren en hun geur te kunnen ruiken… Gelukkig kan en zal deze wens ingewilligd worden door de motorclub BMC uit Bredevoort.

Zo’n 40 motoren ronken de 2e Gasthuisstraat in. Angelina, haar vriend en familie staan voor hun huis om de motorclub te begroeten en vooral voor Angelina om ze te bewonderen. Ze heeft al jaren een voorliefde voor motoren, en ze geniet van de brullende geluiden die vooral deze ochtend in het kleine smalle straatje goed te horen zijn.

Een tijd geleden bleek het voor haar helaas niet meer mogelijk te zijn om in de toekomst zelf te kunnen gaan rijden. Een afschuwelijke ziekte zorgt ervoor dat onder andere deze wens de grond in geslagen wordt. Maar om mevrouw nog een keer dat beetje gevoel te kunnen geven, komen de leden van motorclub graag even bij haar aan.

Mooie acties
Voorzitter Herwin Hijink van de BMC vertelt dat de motorclub een club is waar het geen vraag is óf ze deze wens in vervulling laten gaan, maar wanneer en hoe laat het met hoeveel motoren gaat gebeuren. BMC levert vaker een bijdrage aan mooie acties voor de andere mens. ‘Voor ons totaal geen moeite om hieraan tegemoet te komen, dit doen we graag!’ geeft Hijink aan.

De motoren zijn verdwenen richting Bredevoort. Angelina heeft genoten van haar rit in het zijspan, met het geluid van zo’n 40 motoren om haar heen. De BMC heeft een bijzonder mooi cadeau achtergelaten : een dierbare herinnering, waar zij in de tijd die haar nog gegeven is, met een glimlach om haar mond aan terug kan denken.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten