Logo de-band.nl


Landelijk leven in optima forma

Voor de 22ste keer werd afgelopen weekeinde de bekende Farm en Country Fair gehouden op de terreinen van de familie Ruesink in IJzerlo. In de eerste jaren met zo´n het 50 standhouders, welk aantal inmiddels is uitgegroeid tot 420.

(door Lineke Voltman)

IJZERLO - Voordat we het terrein verkennen praten we met een van de organisatoren, Mariël Ruesink. De eerste vraag, hoe kom je aan al die standhouders? "Na al die jaren hebben we natuurlijk een groot netwerk opgebouwd, daarnaast bezoeken we andere beurzen. Onze Fair is inmiddels zo groot geworden dat ik er het hele jaar mee bezig ben naast mijn gewone werk. Op de Farm en Country Fair is van alles te zien wat met het 'landelijk leven' te maken heeft van verschillende soorten dieren, planten, maar ook sauna's, sieraden, potten en pannen, kleding en talloze andere zaken. Daarnaast hebben we vier ringen waarin allerlei demonstraties en shows worden gegeven, zoals van paarden, pony's en honden. Verder zijn er verschillende themapleinen zoals het delicatessenplein, agripark en wolplein."

Recordpoging

Tijdens het gesprek oefent Susan Rekveld samen met haar hond Joy voor haar recordpoging 'levende agility-toestellen' met een tunnel en paaltjes van kinderen. Joy slalomt daarbij tussen de kinderen door en loopt door de levende tunnel. Even later wordt een demonstratie landbouwmechanisatie van oud tot nu gegeven.
Als we even later een ronde maken over de terreinen komen we een stand tegen met Hongaarse kookspullen. Harry Schutte, die om en om in Nederland en Hongarije woont importeert deze spullen. "Het betreft driepoten met hangende ketels, die in grootte verschillen en geschikt zijn voor eenpansgerechten. Oorspronkelijk werden ze gebruikt door de nomadische stammen in de Balkan. Het blijkt dat Nederlanders na de barbecue wel weer een andere manier van buiten koken willen."

Kunstwerken

Op een van de vele terrassen treffen we de echtparen Scheres en Donkervoort die voor de tweede keer de Fair bezoeken. Op de vraag wat ze het leukste vinden is het antwoord: "We hebben nog niets gezien, we zijn maar eerst aan de drank gegaan..." In een houten stand laat Roderick Lloyd zijn bijzondere objecten zien, van foto's maakt hij op de computer ware kunstwerken. "Een volslagen nieuwe vorm van kunst. Ik noem het 'more than a foto." Ook voor kinderen is van alles te doen, zoals knuffelen met dieren, beklimmen van het strokasteel, het spookkasteel, het follybos en zandstrand voor kleuters. En tenslotte is er nog het reuzenrad van waaruit je het hele terrein riant kunt overzien.

 

 

Reageer als eerste
Meer berichten