Logo de-band.nl


Mandy: "We willen een gezellige winkel zijn met leuke, betaalbare mode voor jong en oud." (foto: Roel Kleinpenning)
Mandy: "We willen een gezellige winkel zijn met leuke, betaalbare mode voor jong en oud." (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Ondernemer van de week: Mandy Werkman van Lady W Mode

DINXPERLO -  In 1999 werd er in Gaanderen gestart onder de naam Werkman Mode. De vier eigenaren - Mandy en haar man, zwager en schoonzus – kregen regelmatig assistentie van de ouders. Mandy: "Het was alle hens aan dek. Personeel aannemen vonden we toen nog eng."

(door Corry Florijn) 

Inmiddels zijn er vijf filialen dames- en herenmode en lingerie, gevestigd in Gaanderen, Dinxperlo en Doetinchem met zo'n 20 medewerkers.
Mandy: "We willen een gezellige winkel zijn met leuke, betaalbare mode voor jong en oud. Het is fijn als de mannen mee komen en hier aan tafel zitten met koffie en de krant. We zijn niet zo deftig, en ook dat is echt dorps."

Wat maakt ondernemen in Dinxperlo speciaal? "Ik vind dat dorpse heel erg leuk. Je krijgt daardoor eerder een band met de mensen en dat brengt gezelligheid in de winkel. Het contact met mensen vind ik essentieel voor mijn werk. We hebben veel Duitse klanten, maar ook vaste klanten uit Aalten en Varsseveld. En het is fijn dat je in Dinxperlo voor de deur kunt parkeren. Hier in het dorp is het echt 'gemuudelijk', ook met de ondernemers onderling."

Waar kent men je hier nog meer van? "Alleen van de winkel want ik woon met mijn man en zoon in Doetinchem."

Wat is je grootste ergernis? "Ik erger me niet zo gauw en ik heb niet zo snel ruzie. Dat leeft een stuk prettiger. Het lost niks op om je druk te maken. Alleen oneerlijkheid, dat vind ik erg lastig om mee om te gaan."

Waar ga je graag uit? "We zijn niet zo van die uitgaanstypes, en als we uitgaan zijn we meer gericht op Doetinchem. Werk en gezin nemen de meeste tijd in. De winkel gaat altijd door en het is wel fijn om er eens even uit te zijn. Daarom gaan we wel elke zomer lekker weg. Binnen- of buitenland maakt niet zo veel uit. Oostenrijk vinden we in de zomer en in de winter mooi."

Welke plaatsgenoot bewonder je, en waarom? "Met onze kleding gaan we regelmatig op maandagochtend met ons vieren naar bejaardenhuizen in de regio. Dat is omdat veel mensen zelf niet meer weg kunnen. Deze ochtenden zijn voor onszelf ook heel speciaal. We kunnen dan echt alle tijd nemen voor iedereen, soms houden we ook een modeshow. Wat we dan zien is de enorme inzet van vrijwilligers voor de bewoners. Die mensen bewonder ik."

Wat mis je nog in Dinxperlo? "Ik mis nog een schoenenwinkel in Dinxperlo."

Wat is de beste raad die je ooit kreeg? "Dat is: 'doe maar gewoon'. Veel mensen weten niet dat ik hier eigenaar ben. Dat zeg ik ook niet en dat is ook niet van belang. We doen het hier met z'n allen."

www.ladywmode.nl
www.misterwmode.nl

Reageer als eerste
Meer berichten