Afbeelding

Kollumn | Voetbal

Algemeen Columns

Voetbal

Op dinsdag 18 september wordt het spannend. Dan velt de gemeenteraad een oordeel over de plannen die er liggen om de gruunen en de blauwen samen te voegen tot één voetbalclub. Het financiële plaatje, dat de basis vormt, is dan het uitgangspunt. In deze begroting staan bedragen waar je U tegen zegt. De honderdduizenden euro's vliegen je om de oren. Ruwweg de helft zal de gemeente bijdragen. Dan staat er een bedrag dat binnen moet komen van acties, verlotingen en extra sponsoring. En van het bedrag dat daarnaast nog moet worden geleend trek je helemaal wit weg. Nu al vast een goede raad richting het bestuur van de nieuwe club: verhoog niet de contributie. Neem het gemiddelde van wat het nu is. Anders haken twijfelaars alsnog af.

Waar het nog meer om geld draait is bij de Betaald Voetbal Organisaties. Vorige week lukte het Ajax (niet B, maar uit Amsterdam….) zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Da's heel mooi. Voor Ajax. En, jaahaa, de penningmeester lachte het hardst: namens de club mocht hij 40 miljoen euro in ontvangst nemen voor dit wapenfeit. De Amsterdammers hadden al geld over vanwege verstandige investeringen. En nu na de drie overwinningen in de voorrondes staan ze nog meer op eenzame hoogte voor wat betreft de financiële inkomsten. Het zij hun gegund. Het merendeel van de BVO's kijkt hier met afgunst naar. Waar Ajax met tientallen miljoenen kan smijten voor nog betere spelers moeten de meesten het doen met het binnenhalen van vrijkomende spelers die niets kosten bij andere clubs. Het verschil wordt alleen maar groter! Is dat een wenselijke ontwikkeling? Dacht 't niet!

Wat ons in Dinxpèr rest is de financiële last die 'we' aangaan door een lening op te nemen die 1 % is van wat Ajax vorige week in de schoot geworpen kreeg. Of moet ik het als 'loden' last omschrijven?

Laten we eerst de ledenvergaderingen maar afwachten. Benieuwd wat de voorzitters te horen krijgen op hun vraag aan de leden: 'wat is daarop uw antwoord?'.

Hol ow goed!

H. Eurneman

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant