Van links naar rechts John, Christien en Derk-Jan. Op de foto ontbreekt Demi. Foto: Frank Vinkenvleugel
Van links naar rechts John, Christien en Derk-Jan. Op de foto ontbreekt Demi. Foto: Frank Vinkenvleugel

Te Kiefte Optie/Optometrie/Oogzorg: klaar voor de toekomst

Algemeen

DINXPERLO – De winkel van Te Kiefte Optiek/Optometrie/Juwelier aan de Grensstraat in Dinxperlo heeft een facelift ondergaan. De winkel is klaar voor de toekomst. De inrichting is aangepast, met een andere presentatie van het goud, zilver en de horloges, en meer ruimte voor de optometrie-afdeling. Het familiebedrijf dat stamt uit 1962, en wordt nu geleid door Derk-Jan en Christien te Kiefte.

Door Lydia ter Welle

Christien te Kiefte is blij met de nieuwe inrichting. Ze vertelt: "We willen graag meer doen dan alleen maar iets verkopen. We willen onze klanten van goede oogzorg bieden. Daarom zitten er in ons team twee optometristen, die door hun specialistische opleiding in staat zijn om niet alleen een oogmeting te doen, maar die ook een goed beeld kunnen vormen van de gezondheid van het oog. Ze kunnen zo nodig doorverwijzen, maar zijn in bepaalde gevallen ook in staat om een behandelplan te maken, waardoor men dicht bij huis de benodigde oogzorg kan krijgen." In de vernieuwde winkel is de laatste innovatie van apparatuur aanwezig om de nodige metingen en controles te verrichten.
Goede oogzorg is belangrijk, benadrukt Christien. "Eigenlijk zou iedereen minstens eens per twee jaar z'n ogen moeten laten controleren op de gezondheid ervan. En dan is het echt niet zo dat er meteen een nieuwe bril moet worden gekocht. Maar onze optometristen kunnen bepaalde zaken tijdig signaleren, en doorverwijzen of behandelen, waardoor erger wordt voorkomen. Want je hebt maar één paar ogen, toch? Daar moet je zuinig op zijn. Die verdienen goede zorg. En als iemand klachten heeft, is het natuurlijk helemaal goed om tijdig te laten controleren. Ook voor mensen bij wie bepaalde oogziekten in de familie voorkomen, is het verstandig om zo'n controle te laten uitvoeren, liefst elk jaar."

'We willen graag meer doen dan alleen iets verkopen: we willen goede oogzorg bieden'

Een veel voorkomend probleem is myopie: bijziendheid. "Dat is een afwijking die – vooral bij kinderen en jongeren – veel voorkomt door het veelvuldige gebruik van kleine beeldschermen als tablet en telefoon, maar ook van de pc.Ook in hun vrije tijd. De ogen ontspannen te weinig. Als volwassenen moeten we hier evengoed aan denken. Het heeft veel gevolgen, op het gebied van leer-, lees-, houdings- en gedragsproblemen; problemen die oog-gerelateerd zijn, daarom bieden wij ook Functionele optometrie aan. Meer informatie daarover is te vinden op Fon.nl."

Christien vult nog aan: "Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden in contactlenzen, laat u bij ons volgens de laatste nieuwe aanpassingen informeren."

Christien en Derk-Jan te Kiefte zijn blij met het resultaat van de nieuwe zaak. "Voor ons is het eigenlijk onze 'huiskamer'. We zijn er erg tevreden over, net als we blij zijn met ons enthousiaste team. Met z'n allen kunnen we in onze zaak nu iedereen nog beter van dienst zijn. Kom gerust eens binnenlopen!" Op dinsdag 11 juni houdt Te Kiefte dinsdag 11 juni van 15.00 tot 19.00 uur een feestelijk open huis, waarbij iedereen welkom is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band