Een cheque voor stichting DinXperience. Foto: Carlo Stevering
Een cheque voor stichting DinXperience. Foto: Carlo Stevering (Foto: Carlo Stevering)

Blije gezichten bij uitreiking cheques Rabobank Coöperatiefonds

DINXPERLO - Tijdens de Week van de Coöperatie werden de cheques van het Rabobank Coöperatiefonds uitgereikt. Dit kwartaal ontvingen elf verenigingen een cheque van directievoorzitter Steven Enneman. Het totaalbedrag van ruim 30.000 euro komt ten goede aan lokale verenigingen uit Dinxperlo, Doetinchem, Gaanderen, Gendringen, 's-Heerenberg, Ulft, Varsseveld en Westendorp.

Enneman licht toe: "Met het Coöperatiefonds steunt Rabobank Graafschap activiteiten en projecten die het welzijn van de regio versterken. Dat doen wij door activiteiten op algemeen maatschappelijk terrein, sociaal, economisch of cultureel gebied te steunen."

Dinxperlose prijswinnaars
Eppie Blaauw en Theo Diepenbroek van Stichting Grenslandmuseum en Lex Schellevis en Harry Esselink van Stichting DinXperience mochten een cheque in ontvangst nemen van Steven Enneman.

Stichting Grenslandmuseum gaat de toegekende bijdrage gebruiken voor vervanging van de oude tl-verlichting door moderne energiezuinige ledverlichting. Ieder object in het museum vraagt om specifieke belichting en daarvoor zijn nieuwe technieken nodig. Tevens wil het Grenslandmuseum uniek oud filmmateriaal over de grens presenteren aan hun bezoekers en ook de jeugd meer interesseren voor het grensgebeuren door meer moderne audiovisuele middelen in zetten.

DinXperience
Stichting DinXperience organiseert op 8, 9 en 10 mei een groots opgezet evenement, genaamd 'DinXperience'. Het Nederlandse dorp Dinxperlo en het Duitse dorp Suderwick zullen samen de vrijheid vieren. Muziek, zang, dans, film, theater en spektakel staan centraal. De burgers van beide dorpen kennen elkaar enigszins, maar er is nog te weinig begrip voor elkaars geschiedenis, achtergrond en cultuur. Het is tijd om de band met elkaar te verstevigen en in verbondenheid te werken aan een gezamenlijke toekomst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden