Christian Gildhuis kijkt uit naardeopening van de nieuwe zaak. Foto: Frank Vinkenvleugel
Christian Gildhuis kijkt uit naardeopening van de nieuwe zaak. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Gildhuis Brot: nieuwe 'Duutse bakker' aan de Heelweg

SUDERWICK - Op zaterdag 16 november opent bakkerij Gildhuis de deuren aan de Heelweg 36 in Suderwick. Dan is er weer een 'Duutse bakker' te vinden aan de Heelweg. De zaak, die momenteel verbouwd wordt, is eigendom van de gebroeders Christian, Mathias en Thomas Gildhuis. Edmund Schlütter, een van de eigenaren van het pand aan de Heelweg 36, werkt bij de realisatie van de nieuwe zaak samen met de gebroeders Gildhuis, die het pand huren en er een bakkerij van maken waar iedereen als vanouds terecht kan voor diverse broodsoorten, gebak, belegde broodjes maar ook voor een fijn ontbijt of een lunch.

Door Waltraud Wensink

De broers Gildhuis bezitten meerdere filialen in Bocholt, en ook een ijssalon, en gaan het nu in Suderwick op de grens met Dinxperlo proberen. Bij Christian, Mathias en Thomas Gildhuis zit het bakken in het bloed. Christian: "118 jaar geleden vertrok onze voorouder Johan Gildhuis vanuit Aalten naar Duitsland om daar een bakkerij te beginnen. Van oorsprong zijn we dus Nederlands en we hebben ook een Nederlands paspoort. Wij zijn al de vierde generatie van bakkers uit de familie Gildhuis." Schlütter: "Enkele jaren geleden sprak ik heel toevallig de vader van de jongens. Hij gaf aan dat het een wens was om ook in Nederland een bakkerij te openen. Helaas is hij inmiddels overleden maar wat mooi dat de drie zonen dit toch deels gaan waarmaken." Grappig detail: ondanks het Nederlandse paspoort en de Nederlandse afkomst spreken de broers Gildhuis amper een woord Nederlands. "Maar daar gaan we verandering in brengen!", beloven ze. In de bediening zullen de klanten overigens voor het grootste deel de op deze locatie zo bekende gezichten terugzien.

Christian: "Ons doel is om het ambachtelijk vakmanschap met de moderne technologie te verweven. Er zit veel tijd en werk in ambachtelijk brood en dat laten we de mensen ook graag zien. We hebben geen industrieel gebakken brood, maar producten waar we hard aan hebben gewerkt. Wij vinden dat de bakkunst een beleving moet zijn. Fijn om dit samen als broers te kunnen doen. We hebben veel plannen en we proberen om zoveel mogelijk van onze vooruitstrevende wensen te realiseren, steeds met oog voor vakmanschap en kwaliteit."

Opening met acties
"De verbouwing is in volle gang en misschien ziet het er nu nog niet naar uit, maar 16 november openen we de deuren van onze nieuwe bakkerij. Het wordt straks mogelijk om in klein of groter gezelschap gezellig te komen zitten voor koffie, thee, gebak, een broodje of een ontbijt of lunch. Er komt een mooie uitstalling van onze producten. Maar door glazen wanden kunnen onze klanten straks zien hoe onze producten worden gemaakt in de bakkerij, met moderne apparatuur en een top-oven. We kunnen zelfs 250 broodjes in één keer tegelijk bakken!", zegt Mathias met gepaste trots. Schlütter: "We verheugen ons allemaal op deze samenwerking. Nog een fijne bijkomstigheid is overigens dat er straks ook gepind kan worden, al dan niet contactloos en er staan automaten waar - bij contante betaling automatisch het wisselgeld uit komt."

Lotto en DHL
Met de opening van de bakkerij gaat ook het Lotto- en postkantoor weer open. Het is mogelijk om via DHL pakketjes naar en vanuit Duitsland te verzenden. Iedereen kan ook Duitse pakketjes laten aankomen; dat scheelt in prijs.

De opening van bakkerij Gildhuis aan de Heelweg 36 in Suderwick is op zaterdag 16 november. "We hebben dan een openingsactie: iedere klant krijgt bij de opening gratis twee Berliner Bollen aangeboden en daarnaast kan iedereen aan het Rad van Fortuin draaien voor een mooie korting op de volgende aankoop", aldus de broers Gildhuis, die iedereen samen hun team graag begroeten in hun nieuwe zaak.


www.gildhuis-brot.de

Meer berichten