Deelnemers trotseren hangend aan hun armen de monkeybars. Foto: Hugo Rijkse
Deelnemers trotseren hangend aan hun armen de monkeybars. Foto: Hugo Rijkse (Foto: Hugo Rijkse)

BAX survivalrun Gendringen

GENDRINGEN - Op zaterdag 1 en zondag 2 februari wordt er weer door de bossen gerend, in de bomen geklommen en over de sloten gesprongen in het buitengebied van Gendringen/Voorst.

Ook dit jaar is het parcours weer een beetje aangepast om voor de deelnemers en publiek een mooi evenement weg te zetten. Op zaterdag staan de runs van 6 en 9 km op het programma, voor jeugd vanaf 8 jaar en volwassenen. Zondag worden de 13 en 21 km gelopen. Hier is net als voorgaande jaren ook weer een aparte categorie voor politiedeelnemers.

De start en finish is bij Atletico ’73, vanuit daar lopen de deelnemers via Manege Diekshuus richting Engbergen. Dit heuvelachtige bosgebied wordt optimaal benut. Zo is er veel te zien voor de wandelende gezinnen en wordt dit een uitdagend stuk voor de survivalatleten.

De langste afstanden gaan dit jaar weer helemaal naar de rotonde bij de Marmelhorst. Daar staan onderweg mooie (combinatie)hindernissen mede mogelijk gemaakt door Bruggink Sports Constructions op hen te wachten. Dit jaar zullen de lange afstandlopers ( 13 en 21 km) het koude water ook weer moeten trotseren.

Hoofdsponsor Bax advocaten en belastingkundigen heeft aangegeven nog een paar jaar met de organiserende stichting verder te willen. Daarmee zijn tegelijkertijd plannen ontstaan voor een bedrijvenrun in 2021. Wie alvast wil oefenen, kan gaan trainen bij een van de trainingsgroepen die te vinden zijn op www.survivalrunbond.nl of een clinic volgen bij survivalmaterialen.nl

Dit mooie evenement kan natuurlijk niet plaats vinden zonder de steun van onze sponsoren en zonder de hulp van vrijwilligers. Wie wil helpen, kan zich aanmelden via ssgvrijwilligers@gmail.com.


www.survivalgendringen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden