Foto: Collectie Ben Maandag
Foto: Collectie Ben Maandag Foto: Foto:

Reactie op Dinxpers Huuksken

Algemeen

DINXPERLO - Met regelmaat plaatsen we in De Band historische foto's of ansichtkaarten uit de collectie van Ben Maandag. Onlangs was dat bijvoorbeeld een foto van het melkexamen in De Heurne. Daarvan plaatsten we vorige week al een reactie.

Ben Maandag schrijft nu echter: "Vorige week is de reactie op Dinxpers Huuksken van het melkexamen in de Heurne geplaatst met zes herkende personen. Na de afsluiting van De Band kwam de broer van en namens Wim Brunsveld, molenaar in IJzerlo nog met extra tien namen die we graag met iedereen delen. Bovenste rij: van links naar rechts directeur boterfabriek Daniël de Jong, Henk Michelbrink, Heinen van de Mateman, Gert Apenhorst,
Giebinkslat, onbekend. Tweede rij drie personen, van links af Netje Ormel-Keuper en Hendrik Ormel van Tönnishuus en geheel rechts te Grotenhuis van de Bohneweide. Derde rij Bertha Keuper, van de Buiting, Mieneke Ormel-Heideman, Grada Velthorst, twee keer onbekend, Derk Michelbrink, onbekend, Dien Brunsveld-Westerveld, Jetta Ormel, onbekend en Dien Ruesink-Lammers van de smid. Onderste rij: van links af Willem Ormel van Tönnishuus, twee keer onbekend, Annie Ormel met poppenwagen en Wim Lammers van de Banekamp (jong overleden)."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant