Marianne te Linde (rechts) maakt samen met Arjen Kempers en Anouk Scharenborg het eindbedrag bekend. Foto: Frank Vinkenvleugel
Marianne te Linde (rechts) maakt samen met Arjen Kempers en Anouk Scharenborg het eindbedrag bekend. Foto: Frank Vinkenvleugel

Succesvolle Beursvloer bij Auto Kempers

Algemeen

AALTEN - Dat de Beursvloer inmiddels een vast plekje gekregen heeft op de agenda van verenigingen en ondernemers in de gemeente Aalten, blijkt wel uit de geweldige score van 58 matches met een maatschappelijke waarde van 27.620 euro. Misschien lag het wel aan het vernieuwde concept van de Aaltense Uitdaging of aan de grote welwillendheid van de aanwezigen, dat er zoveel matches tot stand kwamen. In ieder geval was de opbrengst van de avond voor iedereen een aangename verrassing.

Door Iris Jansen

Voor dit jaar had de organisatie van de Beursvloer een update doorgevoerd. De beursjasjes werden vervangen door een groen shirt, gesponsord door de firma Rivee uit Breedenbroek en was er afscheid genomen van de thematafels. Waarschijnlijk bracht dat de dynamiek die tijdens de avond duidelijk merkbaar was. Alleen de gong, die bij het begin en het einde van het matchen wordt geluid, blijft zijn traditionele rol vervullen. Met verve opende burgemeester Stapelkamp dan ook de avond met een harde klap op de gong en wenste iedereen een succesvol handelen toe.
Stapelkamp: "Vorig jaar bij de firma Hoopman in IJzerlo was het de eerste keer dat ik de Beursvloer in onze gemeente kon bijwonen. En ik moet zeggen dat ik toen al onder de indruk was van de kracht van de samenleving. Waar veel initiatieven in gemeenten door bezuinigingen sneuvelen, worden die hier gedragen door ondernemers en verenigingen. Dat is de kracht van deze regio. De Beursvloer van de Aaltense Uitdaging is een waardevol evenement omdat het mes aan twee kanten snijdt; als gastheer kan een bedrijf zich eens van een andere kant laten zien en mensen komen met elkaar in gesprek die elkaar anders nooit zouden ontmoeten; dat legt mooie verbindingen. Het netwerk spreidt zich zo uit over de hele gemeente. Ik zou zeggen stap op elkaar af en vooral op diegene die je niet kent."

Marianne te Linde, manager van de Aaltense Uitdaging, kon zich helemaal in de woorden van de burgemeester vinden."Het versterkt inderdaad de gemeenschap en er komen mooie relaties uit voort die ook na een match nog in stand blijven. Mensen weten elkaar makkelijker te vinden, en durven ook beter te vragen. We proberen als Aaltense Uitdaging in alle dorpen en kleine kernen aanwezig te zijn. Door het organiseren van de jaarlijkse Beursvloer komen we ook in contact met ondernemers die graag hun bedrijf hiervoor beschikbaar stellen. We werken veel met social media, dus zo komen de bedrijven op een leuke wijze onder de aandacht. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om wat meer de nadruk te leggen op het netwerken. In plaats van de thematafels moeten mensen elkaar nu direct aanspreken en kijken wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Eigenlijk is het ook een uitdagende manier voor sommige mensen om het netwerken eens uit te proberen; in het begin is er misschien sprake van een beetje terughoudendheid, maar later gaat het vanzelf."

Waarschijnlijk bracht dat de juiste dynamiek teweeg die leidde tot een heleboel matches waaraan notaris Brinkman, bijgestaan door bestuurslid Aniek Scharenborg, de handen vol aan had. Onder het genot van een hapje en drankje, verzorgd en aangeboden door Partycentrum 't Noorden, Iets Anders Makelaars en de Aaltense Uitdaging, werd het netwerken nog even voortgezet.
Ook gastheer Arjen Kempers was lovend over de avond: "Precies zoals ik me had voorgesteld. En geweldig om te zien dat mensen op deze manier zo ongedwongen en makkelijk met elkaar in contact komen. En ook wij leren zo weer nieuwe mensen kennen."

Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant