Ansgar Drees. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ansgar Drees. Foto: Frank Vinkenvleugel

Pastoor Ansgar Drees tachtig jaar

Algemeen

SUDERWICK - De kerkgemeenschap van St. Michael-Suderwick heeft op zondag 17 november emeritus-pastoor Ansgas Drees in het zonnetje gezet ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag.

Veel bekenden, vrienden en familieleden waren naar de kerk gekomen om die verjaardag van een paar dagen daarvoor samen met hem te vieren tijdens de eucharistie die, ook dankzij de medewerking van het koor, een feestelijk karakter had. Aan het einde van de mis bracht pastoor Matthias Hembrock van St. Georg-Bocholt de felicitaties over namens alle medepriesters. Hij bedankte pastoor Drees voor zijn positieve inzet. Tot slot werden zowel de kerkgemeenschap als alle vrienden en familieleden uitgenodigd in Michaelstreff, waar het feest 'in gemütlicher Runde' werd voortgezet. De grote inzet van vele vrijwilligers uit Suderwick heeft ertoe bijgedragen dat het een onvergetelijke dag werd voor 'hun' pastoor Ansgar Drees.
Sinds september 2018 behoort St. Michael-Suderwick tot de gefusioneerde gemeenschap St. Georg, samen met de kerken uit Spork, Liedern en Lowick.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant