Zandtovenaar Gert van de Vijver. Foto: PR
Zandtovenaar Gert van de Vijver. Foto: PR

Zandtovenaar in Oosterkerk in Aalten

Algemeen

AALTEN - Op zondag 15 december zal Gert van de Vijver, alias de Zandtovenaar, in de Oosterkerk in Aalten, het kerstverhaal vertellen door het spel van zijn handen, zand en licht.

Toen Gert van de Vijver in 2006 voor een conferentie naar de Verenigde Staten ging kwam hij daar in aanraking met de zandschilderkunst; dit is het uitbeelden van een verhaal met behulp van zand, uitgestrooid op een van onderen verlichte glasplaat. Hij nam dit idee mee terug naar Nederland en wordt 'de Zandtovenaar' die zijn publiek zich laat verbazen door hen te laten ervaren hoe bewegend zand kan zijn in een magisch spektakel van licht. Regisseur Robert Schinkel zag hem aan het werk en kreeg het idee om op basis van de zandschilderijen van Gert een televisieprogramma voor kinderen te maken. Dit werd het KRO programma De Zandtovenaar, waarvan dertien afleveringen werden opgenomen. Sindsdien is Gert vaak te zien in televisieprogramma's, waarbij hij een lied of verhaal in zand uitbeeldt. Gert werkte samen met onder andere Marco Borsato, Janine Jansen, Edsillia Rombley, Mike Boddé, Hadewych Minis, Yvon Jaspers en nog veel meer. Ook trad hij op met orkesten als The Rotterdam Philharmonic Orchestra en The Royal Concertgebouw Orchestra of Amsterdam en deed hij internationale uitvoeringen voor bekende merken als Sony Erickson, Rolls Roys, KPN, Microsoft, Intel en anderen. Gert reist daarnaast ook af naar verschillende landen met zijn magische show van Sand Art en wordt zo bekend in binnen- én buitenland.

Rondom het thema 'een Hemels Kerstpakket' wordt een Vriendendienst georganiseerd door christengemeente de Meiberg. De voorstelling van de Zandtovenaar wordt aangevuld met woorden van Timo Simmering en het zingen van kerstliederen.
De Vriendendienst is door iedereen gratis te bezoeken maar een gift is natuurlijk altijd welkom. De dienst begint om 18.30 uur en zal na ongeveer een uur worden afgesloten met iets lekkers en wat te drinken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant