Foto: collectie Ben Maandag
Foto: collectie Ben Maandag (Foto: Foto: )

Reacties op Dinxpers Huuksken

DINXPERLO - Regelmatig plaatsen we in de rubriek Dinxpers Huuksken een historische foto of een ansichtkaart uit de collectie van Ben Maandag, die de lezers graag op de hoogte brengt van de reacties die hij kreeg.

Ben schrijft: "De foto over de annexatie leverde leuke reacties op. Anette Himmelberg mailde mijn de namen van de twee jongens op de voorgrond. Rechts is Alfons van Kronenberg en links vermoedelijk zijn broer Clemens. Alfons van Kronenberg woont in Suderwick en is al meer dan vier jaar ziek en kon zich van de foto niets meer herinneren. Bij mijn bezoek aan de familie van Kronenberg in Suderwick werd ik hartelijk ontvangen door zijn vrouw en zoon Pascal, de mantelzorger van zijn vader. Die had de foto al gezien in mijn boek 'Dinxperlo en de Heurne in beeld, deel 1. Deel 1 is uitverkocht en deel 2 is nog te koop. Volgens de vrouw van Alfons staat Alfons inderdaad rechts op de foto en links vooraan is Ludger Zervas. Verder zijn er geen mensen bekend. De annexatie heeft achteraf misschien weinig zin gehad. De oudere mensen in Suderwick die bij Dinxperlo kwamen kregen een AOW-uitkering en die vonden dat toen prachtig."

Ben vertelt verder nog; "Nog een reactie op de prentbriefkaart van de Kerkstraat. De brandweergarage staat niet links op de foto, maar naast groentehandel Ten Brinke. De ronde deur was de ingang van de brandweergarage, die later werd aangetrokken bij het Kerkelijk Centrum."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden