Het bestuur van de stichting Restauratiefonds. Foto: Marcel te Brake
Het bestuur van de stichting Restauratiefonds. Foto: Marcel te Brake (Foto: M. te Brake)

Adventsmanifestatie volop in voorbereiding

AALTEN - De Stichting Restauratiefonds voor de oude Sint Helenakerk is voor de Adventsmanifestatie op zaterdag 14 december op zoek naar verschillende zaken.

Het programma van de kerstmanifestatie van de stichting omvat, naast een expositie van schilder- en beeldende kunst in de kerk, op vrijdagavond van 19.15 tot 20.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 13.00 uur, een adventsmarkt op zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur, met allerlei kraampjes met kerst- en cadeau-artikelen en met allerlei lekkere etenswaren. Grote trekpleister wordt ongetwijfeld gevormd door de replica van de geheime grafkelder uit de Oude Helenakerk, ontdekt en nagebouwd door bouwondernemer Henk Heijnen. De replica wordt opgesteld in de tuin van de Oude Helenakerk,Ook voor de kinderen is er een leuk programma. Het geheel wordt muzikaal omlijst door diverse koren, muziekverenigingen en artiesten. De toegang tot gebouw Elim en de adventsmarkt op de Markt. in de Kerkstraat en de Köstersbulte is gratis. De entree van de kunstexpositie in de kerk, waar ook diverse optredens zijn, kost 1,50 euro. Alle opbrengsten van de Adventsmanifestatie zijn bestemd voor het Restauratiefonds voor de Oude Helenakerk. Volgende week vindt u in deze krant uitgebreide informatie over het evenement.

De stichting zoekt complete In goede staat verkerende (gebruikte) boeken, die een tweede leven kunnen krijgen. Geen encyclopedieën en slordige exemplaren. De vrijwilligers, de dames Stronks en Ter Horst en de heer Stronks zullen zich er weer graag over ontfermen. Het inleveradres is familie Rutgers. Lage Veld 30, Aalten, tel. 0543-47 63 68. Bij afwezigheid graag achter het huis leggen.

Ook is men op zoek naar kerstgroen. Dat gebruiken de vrijwilligers voor het maken van prachtige kerststukjes en ook graftakken. Daarvoor gebruiken zij dennengroen, blauwspar, conifeer blauw/groen, kornoelje rood/geel, druiventakken, laurierblad, groene en bonte hulst, kronkelwilg, mispels, nana, pinus, skimmia, taxus, klimop met bes, berkenboomschors, dennenkegels, dennenappels en malusappeltjes. Deze spullen kunnen worden ingeleverd op dinsdag 10 december tussen 19.00 en 20.00 uur bij de schuur links naast de woning van mevrouw Hoens, Richterinkstraat 28, Aalten, via de grote oprit. Het verzoek is om niets bij de woning zelf neer te leggen. Informatie geeft Annelies Westerveld, tel. 46 13 94.

Daarvoor zoekt zijn ook mooie potten welkom, in goede staat; geen plastic potten of manden. Het inleveradres daarvoor is tot 10 december de familie Roelofse, Molenkamp 2, onder de carport rechts aan de doorgaande weg komende vanaf de Ludgerstraat. Informatie: Henk Roelofse, tel. 471856.

Wie zin heeft om als vrijwilliger (m/v) te komen helpen, is welkom. Dat mag op bestuurlijk terrein zijn, maar ook bij het bloemstukjes maken, knieperkes bakken, of bij de wandel- of fietstocht of de toneelavond, bij het suppoosten, kortom; er is werk genoeg. Informatie geeft secretaris Harm Veldhuis, 0543-472543 / 06-50804060.


www.restauratiefondsaalten.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden