De Fakkel in het licht

ULFT - De gezelligste maand van het jaar is weer begonnen. Van Sinterklaas tot Oud en Nieuw met vuurwerk en champagne. De leukste tijd van het jaar, met heel veel sfeer, gezelligheid en samen zijn. Tijd om herinneringen op te halen, lekker te eten en voor gezellige bordspelletjes.

Oorspronkelijk is kerst een Germaans lichtfeest. Lang geleden, rond midwinter (21 december), werden de midwinterfeesten gevierd. Met de winterzonnewende waren de donkere dagen voorbij en kwam het zonlicht weer terug. Dat was vroeger van grote betekenis. De boeren konden dan eindelijk rusten. Het werk op het land was gedaan, nu was het tijd voor ontspanning, plezier en feest.
Ook fabrieksschoorsteen de Fakkel op het DRU Industriepark in Ulft staat volop in het licht. Vanaf 15 december is de Fakkel het stralende middelpunt van het Oosterlicht. De laserbundels uit de omliggende plaatsen stralen dan de verticale laserbundel vanuit de Ulftse schoorsteen aan. De krachtige lichtbundels geven op symbolische wijze uitdrukking aan de verbondenheid met elkaar, met het licht en met de regio.
Vanaf zaterdag 7 december vanaf 18:00 uur wordt de Fakkel m.m.v. Magic Outdoor Sports bovendien feestelijk verlicht door duizenden led-lampjes. De schoorsteen is dan voor het zesde jaar op rij het lumineuze middelpunt van gezellige kerstactiviteiten op het mooiste cultuurplein van de Achterhoek.
Op zondag 8 december wordt in de SSP-hal de jaarlijkse kerstmarkt gehouden. Hier bakken vele vrijwilligers in de kraam bij de hal ook dit jaar weer de heerlijkste oliebollen. De markt is van 11 tot 17 uur geopend.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden