De AFM Hulp Week komt er aan. Foto: PR
De AFM Hulp Week komt er aan. Foto: PR (Foto: )

AFM Hulpweek: 'veel hulp al gekregen, maar meer kan altijd'

AALTEN - Vanaf maandag 16 december vindt de vierde AFM Hulp Week plaats. Na drie zeer succesvolle edities richt de organisatie zich dit jaar op het vervullen van wensen voor mensen die deze wensen zelf niet kunnen verwezenlijken. Doordat ze in armoede leven, ziek en of eenzaam zijn, of op een andere manier in de moeilijkheden zitten. Naast die wensen en het uitdelen van boodschappenpakketten aan mensen die in armoede leven, zamelen AFM-organisatoren ook weer geld in. Dat geld gaat naar het GUV Goede doelen fonds, dat zich richt op het financieel ondersteunen van initiatieven voor evenementen voor mensen in deze doelgroep.

Enkele wensen die vervuld worden zijn het verzorgen van inboedel in een nagenoeg leeg huis, regelen van een uitje met het gezin, reparatie van een huishoudelijk artikel en een complete make-over. Het mooiste is dat de bereidheid van veel bedrijven in de gemeente Aalten groot is om belangeloos mee te werken.

Tijdens de AFM Hulp Week, die dit keer als centraal punt de nieuwe studio aan de Koeweide 2 in Aalten heeft, worden ook een paar evenementen georganiseerd. Zo kan iedereen op donderdag 19 december vanaf 18.00 uur luisteren naar de gemeente Aalten Top 25, samengesteld door volksvertegenwoordigers van de gemeente Aalten. De presentatie is in handen van Esther Diepenbroek, raadslid voor de Progressieve Partij. Zondag 22 december wordt eenmalig de Radiobingo uit de mottenballen gehaald. Met een aantal oud-presentatoren van dit programma, dat door Radio De Lindeboom/Lindeboom FM uitgezonden werd, rollen de balletjes vanaf 12.00 uur en kan iedereen mooie prijzen winnen, zoals tegoedbonnen voor een etentje bij 't Welink in Dinxperlo. De bingokaarten zijn bij diverse middenstanders te koop, waaronder de Kaplaars en in de studio van AFM.
AFM organiseert zelf ook een kerstbrunch voor mensen die een extraatje kunnen gebruiken. Deze mensen kunnen daarbij genieten van een heerlijke brunch, muziek en elkaars gezelschap. Vorig jaar was dit een groot succes en de organisatoren hopen dat de genodigden dit jaar ook weer een leuke tijd hebben.

Er worden diverse activiteiten georganiseerd door participanten van de actieweek. Kulturhus Lintelo en 't Dorpshuus IJzerlo houden samen op vrijdag 13 december een middag- en een avondprogramma, voor kinderen, jongeren en ouderen. Stadsbrouwerij De Borghman in Bredevoort houdt op zaterdag 14 december een pubquiz (aanvang 20.00 uur) en de zondag erna een huiskamerconcert met zangeres Lilian de Jong en gitarist Stef Woestenenk, aanvang 15.00 uur. Bij De Hofnar in Aalten kan iedereen op zondag 15 december meedoen aan een pubquiz (aanvang 15.00 uur) en bij De Koppelkerk in Bredevoort kan men op zaterdagavond 21 december genieten van de muzikale klanken van Moon Yard, aanvang 20.30 en kaarten voor dit concert zijn te koop via de website van De Koppelkerk. Opbrengsten van deze evenementen komen ten goede aan de AFM Hulp Week 2019.

Het eindresultaat van de zeven dagen durende actieweek van AFM wordt op zondag 22 december tussen 20.30 en 21.00 uur bekendgemaakt in de studio van de omroep.
Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van AFM en op de website.


www.aladnafm.nl

Meer berichten