Een deel van de organisatoren van Dinxper On Ice. Foto: Frank Vinkenvleugel
Een deel van de organisatoren van Dinxper On Ice. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Winterse sferen tijden Dinxper On Ice

DINXPERLO - In het weekend van 13, 14 en 15 december wordt het Prins Clausplein midden in het centrum van Dinxperlo omgetoverd tot een winters plaatje. Kerstbomen, kerstverlichting, kerstmarktkraampjes en een mooi aangekleed podium zullen het plein volledig in kerstsfeer zetten. In het midden van het plein komt een overdekte schaatsbaan van kunstofplaten te liggen die voor uren schaatsplezier voor de jeugd zal zorgen. En terwijl de kinderen zich vermaken op de schaatsbaan kunnen de ouders fijn rondstruinen langs de kraampjes van de creatieve kerstmarkt of natuurlijk alvast kerstinkopen doen in de winkels in het dorp. Zijn ze uit gewinkeld dan kunnen ze daarna genieten van een lekker drankje en de gezellige muzikale klanken die het plein en de rest van het centrum zullen vullen.

Door Daniëlle Jolink

Vorig jaar was het voor het eerst dat er gedurende een weekend een schaatsbaan in het centrum van Dinxperlo lag. Hier werd door de jeugd volop gebruik van gemaakt. Reden voor het Ondernemersfonds Dinxperlo om dit jaar het evenement Dinxper On Ice te organiseren; drie dagen lang schaatsplezier, bezoek van de kerstman, een creatieve kerstmarkt, gezellige kerstmuziek en twee koopavonden in diverse winkels in het dorp. Podesta Event Supplies van Henk Jan Freriks draagt er zorg voor dat er gedurende drie dagen een overdekte ijsbaan van kunststofplaten met een afmeting van tien bij vijftien op het Prins Clausplein komt te liggen. Om van de schaatsbaan gebruik te kunnen maken hoeven de schaatsen niet van huis meegebracht te worden. Vrijwilligers van IJsclub 't Boesveld uit Dinxperlo zullen gedurende deze drie dagen klaarstaan bij de ijsbaan om schaatsen uit te delen. Zowel het gebruik van de schaatsen als de schaatsbaan is gratis. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Familie Ruesink (van de Farm en Countryfair) levert sfeervolle houten hutjes waarin onder andere koek en zopie verkocht wordt door de ijsclub. Enrico, van Eten Bij Rico, en zijn team zullen in de buitenbar op het plein klaarstaan om de nodige biertjes te tappen of andere drankjes te verkopen. De vrijwilligers van Figulus zullen deze drie dagen volop aanwezig zijn om de ondersteunende werkzaamheden te verrichten.

Schaatsen, creatieve

markt, Top 100 live,

tegoedbonnen en veel

meer


Het programma van Dinxper On Ice start op vrijdag 13 december om 14 uur. Dan opent de schaatsbaan zijn poorten en kan er geschaatst worden tot maximaal 23 uur s avonds. De kraampjes van de creatieve kerstmarkt, verzorgd door Laura Kant, zullen dan bemand zijn en bieden het winkelend publiek de mogelijkheid om prachtige handgemaakte (kerst) artikelen te kopen. De kerstman zal tussen 14 uur en 17 uur rondlopen om een ieder te vermaken. Dinxper FM is deze dag aanwezig op het podium op het Prins Clausplein om het geheel muzikaal te omlijsten. Zij zenden deze dag de kerst top 100 live uit, deze is in de afgelopen weken samengesteld.

Zaterdag opent de schaatsbaan om 10 uur. Vanaf dat tijdstip zal dan ook de kerstmuziek via de boxen door het dorp te horen zijn. Om 14 uur openen ook dan de kraampjes van de creatieve kerstmarkt weer. Diverse winkels hebben deze dag koopavond tot 21 uur. Eind van de middag zal de kerstman rondlopen en tegoedbonnen uitdelen van de winkeliers. Van 18 uur tot 23 uur zal een dj op het podium op het Prins Clausplein voor een swingende avond zorgen.

Tot slot zal zondag de schaatsbaan geopend zijn van elf uur 's morgens tot vier uur 's middags met wederom gezellige kerstmuziek uit de diverse boxen in het gehele centrum.

Kortom een mooi en goed gevuld programma waar de afgelopen maanden heel hard achter de schermen aan gewerkt is. De organisatie hoopt dan ook op een grote opkomst en wenst iedereen drie gezellige dagen vol schaatsplezier en gezelligheid.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden