Is het dementie of 'normale' vergeetachtigheid?

ACHTERHOEK - Op woensdag 22 januari laat 'De Alzheimer Experience' kijkers vanuit verschillende perspectieven ervaren wat dementie is. U kunt als vrienden, familie of zorgprofessionals leren hoe u meer kunt betekenen voor iemand die aan deze ziekte lijdt.

De Alzheimer Experience is een film waarbij de kijker het leven van twee mensen met dementie volgt. De scènes laten verschillende kenmerken van dementie zien. Na afloop van de film gaan de deskundigen – aan de hand van een aantal scenes - graag met de aanwezigen in gesprek over de verschillende kenmerken en hun eigen ervaringen.
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde, dat plaatsvindt op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt.
Deze maand is het Alzheimer Café op woensdag 22 januari in het rand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde, van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.


alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

tel. 06 13 51 44 11

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden