Dianne Rutgers en Judith Hofs-Nederlof kijken uit naar 6 maart. Foto: Frank Vinkenvleugel
Dianne Rutgers en Judith Hofs-Nederlof kijken uit naar 6 maart. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

DinXperience Quiz: avond vol vertier, laagdrempelig en verbindend

DINXPERLO/SUDERWICK - In aanloop naar DinXperience op 8,9 en 10 mei vindt op vrijdagavond 6 maart de DinXperience Quiz plaats. Diverse teams zullen het dan tegen elkaar opnemen door opdrachten verspreid door Dinxperlo en Suderwick uit te voeren. De quiz start om 19.00 uur en eindigt om 22.45 uur. Judith Hofs-Nederlof en Dianne Rutgers zijn het brein achter dit avondvullend programma en zij leggen maar al te graag uit wat het inhoudt en hopen uiteraard.op heel veel deelnemers.

Door Daniëlle Jolink

Een grote wel-gevulde map ligt er op de eetkamertafel bij Dianne Rutgers. De map wordt bij het openklappen ervan zorgvuldig bij uw verslaggevers weggehouden want de inhoud ervan moet nog geheim blijven tot vrijdagavond 6 maart. Al maandenlang zijn organisatoren Dianne en Judith bezig met de voorbereiding van de quiz. Het bedenken van opdrachten en bijbehorende vragen heeft al heel wat uren in beslag genomen maar dat dit met veel enthousiasme en inzet gebeurt, wordt tijdens het gesprek wel duidelijk. Dianne: "Het idee om een DinXperience Quiz te organiseren ontstond tijdens een potje Kolonisten van Catan. We spraken over het feit dat het misschien leuk zou zijn om DinXperience te promoten en zo kwamen we al pratend tot het plan om dat door middel van een quiz te doen."

Judith: "Iemand had meegedaan aan de Wisch Quiz in Terborg en dat was voor ons de inspiratiebron om dit ook in Dinxperlo te gaan doen. In eerste instantie inderdaad met als doel om DinXperience te promoten maar inmiddels is het voor ons uitgegroeid tot zo veel meer dan dat. Het is een quiz geworden vol vertier, die mensen met elkaar verbindt en het is heel laagdrempelig; kennis hoeft geen drempel te zijn want ieder teamlid weet wel ergens iets van. De quiz is voor iedereen die nieuwsgierig en fanatiek is, van een spelletje houdt en goed kan omgaan met spanning, stress en onverwachte situaties."

"DinXperience Quiz is een dorpsquiz. Anders dan bij een pubquiz speel je niet op een vaste locatie maar ben je in beweging en je mag alles gebruiken qua materiaal en informatiebronnen. Het hoofdthema van de DinXperience Quiz is de verbinding tussen Dinxperlo en Suderwick. Maar ook algemene vragen zitten ertussen. Een team moet uit minimaal acht deelnemers bestaan maar hoe meer personen, hoe beter. Tip voor de teamsamenstelling: het wordt aangeraden om een team samen te stellen met heel verschillende personen en kwaliteiten, bijvoorbeeld een jong iemand die op de hoogte is van de laatste trends, een ouder iemand die alles van geschiedenis weet, iemand die goed kan rekenen, iemand die handig is met een hamer en iemand die goed kan naaien. Wanneer je een Nederlands team hebt, is een persoon van de Duitse nationaliteit handig om erbij te hebben. En wanneer je een Duits team hebt, iemand van de Nederlandse nationaliteit erbij."

Om 19.00 uur kan de map met opdrachten en de materialen voor de doe-opdrachten opgehaald worden door een of meer teamleden bij Judith en Dianne in de foyer van het Kulturhus in Dinxperlo. Er zijn elf categorieën met diverse vragen en doe-opdrachten en een geheime categorie.

Belangrijk zijn: snelheid, nauwkeurigheid, originaliteit en een uitvalsbasis met internet. Ieder team mag een categorie wegstrepen en bij één categorie mag de joker ingezet worden en dat levert het dubbele aantal punten op. Tussen 22.30 uur en 22.45 uur kan alles weer in geleverd worden bij de organisatie. De uitslag volgt ongeveer vier weken later en het winnende team krijgt uiteraard een beloning. Meer informatie hierover volgt op de avond van de quiz. De kosten zijn veertig euro per team, hiervoor krijgen de deelnemers dan alle benodigde materialen en een avond vol spanning, plezier en vertier. Inschrijven kan via www.dinxperience.nl. Onder het kopje Quiz is het inschrijfformulier te vinden. Ook voor vragen over de quiz kan men terecht op de website.

Judith en Dianne kijken vol spanning en plezier uit naar deze avond en hopen op veel deelnemende teams. De verslaggevers van uw krant zijn in ieder geval erg enthousiast geworden en ook een beetje nieuwsgierig naar de vragen en opdrachten. Gedurende het hele interview wordt hier nadrukkelijk over gezwegen en wordt de map met opdrachten en vragen goed bewaakt. Maar net voor het einde van het interview weten de verslaggevers de organisatoren toch nog een beetje uit de tent te lokken. Een tipje van de sluier: "Harry hol mal den wagen.."


www.dinxperience.nl

Meer berichten