Foto: Derk Beernink
Foto: Derk Beernink

Succesvolle 'Levende Adventskalender' en Kerstontmoetingen

DINXPERLO/DE HEURNE - Tijdens de adventstijd is er een levende adventskalender geweest. Dit hield in dat er op elke dag in de adventstijd bij iemand de koffie/ thee klaar stond en een ieder daar welkom was om anderen te ontmoeten en een gezellig praatje te maken. Er hadden zich voor de periode van 1 tot en met 24 december verschillende gastgevers gemeld. Het aantal bezoekers was 255 en als we de gastgevers mee tellen hebben in deze dagen toch rond de 300 mensen elkaar ontmoet en zijn gezellig samen geweest.

De reactie waren ook erg positief, zowel van de gastgevers als van de bezoekers.
Ergens ging er iets mis en zaten enkele bezoekers in een huis waarvan de deur open was, maar geen gastgever te bekennen. Na een poosje wachten en nog meer bezoekers kwamen ze er achter dat ze bij de buren moesten zijn. Daar stond de koffie klaar en waren ook de mensen aanwezig in wiens huis ze zaten. Er was niet goed naar het huisnummer gekeken...
Dit jaar zijn er enkele bijzondere ontmoetingen geweest. Podium heeft een optreden verzorgd met vooraf een ontmoeting met koffie /thee in de Heurnse kerk, hier hebben veel mensen van genoten. Mensen die nog niet lang in Dinxperlo wonen of van een buitenlandse afkomst zijn hebben de mogelijkheid aangegrepen om op deze ongedwongen manier mensen te leren kennen.

Voor het eerst dit jaar zijn er, op verzoek, op de beide kerstdagen ook ontmoetingen geweest, deze waren erg gezellig en zijn positief ontvangen. Het krijgt in welke vorm dan ook, volgend jaar zeker een vervolg
Wat de organisatoren betreft, komt er ook volgend jaar weer een Levende Adventskalender. Voor het slagen ervan is de rol van gastgevers toch wel héél belangrijk. Het is niet de bedoeling om het alleen binnen de Protestantse Kerk te houden. De organisatoren willen ook andere mensen hierbij te betrekken en dat is dit jaar ook weer gelukt. Organisatoren Bennie en Willemien Bruggink bedankten ook De Band (de redactie werkt overigens met veel plezier mee) voor alle publicaties. Wie nog iets wil opmerken, kan mailen of bellen naar bwbruggink@gmail.com of 0315653222.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden