De winkel is per 1 januari overgedragen aan Eric Spannenberg en zijn vrouw Dorothy. Foto: PR
De winkel is per 1 januari overgedragen aan Eric Spannenberg en zijn vrouw Dorothy. Foto: PR

Expert Mastebroek wordt na 65 jaar Expert Dinxperlo

Algemeen

DINXPERLO - De afgelopen jaren is er geruisloos gewerkt aan de overname van de Expert-winkel in Dinxperlo. Eric en Dorothy Spannenberg hebben per 1 januari de zaak overgenomen van Ria en Guus Mastenbroek.

Sinds 1954 is deze elektrospeciaalzaak een begrip in Dinxperlo en verre omstreken. In dat jaar opgericht door Ab en Wilhelmien Mastebroek en bekend als Radio Mastebroek, werd de winkel gestart aan de Grensstraat in Dinxperlo. Voor Ab was de service naar zijn klanten het belangrijkst. Als de tv 's avonds stuk ging, was een telefoontje genoeg en werd er vaak diezelfde avond nog een oplossing gezocht. In de loop de jaren werd er een grote klantenkring opgebouwd. Door de toenmalige stormachtige ontwikkelingen op tv- en radiogebied werd de winkel aan de Grensstraat al snel te klein en werd in 1960 de nieuwbouw aan de Hogestraat betrokken. Na meerdere verbouwingen en uitbreidingen in de loop der jaren, werd in 1998 aansluiting gezocht bij de Internationale Expert-organisatie. 22 jaar geleden werd de winkel door Ria en Guus Mastebroek voortgezet onder de naam Expert Mastebroek, waarbij vooral Ria de afgelopen jaren het gezicht van de Expertwinkel was.
Ria: "De kracht van Expert is de lokale zelfstandige ondernemer, met zijn grote gevoel voor service en persoonlijke betrokkenheid naar de klanten. Voeg daarbij de kracht van een grote inkooprganisatie en een perfecte webshop en je hebt een ijzersterke formule. Dat is de reden dat Expert nog steeds een groeiende speler is in deze dynamische markt en niet voor niets in de laatste drie jaren werd uitgeroepen tot Beste Elektronica-keten."

Nu, 65 jaar na oprichting, was het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe ondernemer, Eric Spannenberg. Expert de Wit Arnhem was jarenlang de thuisbasis voor Eric en zijn vrouw Dorothy en de winkel was een begrip in Arnhem en omstreken. Door planologische wijzigingen werd in 2016 de huur van het winkelpand door de gemeente Arnhem opgezegd en moesten Eric en Dorothy op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die werd gevonden in de overname van Expert Mastebroek in Dinxperlo. Eric heeft zich de laatste jaren als bedrijfsleider ingewerkt en heeft samen met Ria de afgelopen jaren de onderneming gerund. Eric: "Service en klantvriendelijkheid zijn mij met de paplepel ingegoten door mijn ouders. Ik werkte al vanaf mijn jeugd in hun winkel, Radio de Wit in Arnhem, die ik later heb overgenomen. De afgelopen jaren is gebleken dat ik hier in Dinxperlo prima pas. Ik voel me hier echt thuis."

Na zorgvuldige voorbereidingen was op 1 januari de overname een feit en is Expert Mastebroek officieel in handen van Eric en Dorothy gekomen. Expert Dinxperlo zal in de geest van Ria en Guus voortgezet worden. Persoonlijke service en aandacht voor de klant blijven de basis voor de continuering van de Expert winkel.
De overname krijgt nog een feestelijk tintje. Op 30 januari willen Ria en Guus graag afscheid nemen van klanten en relaties en kan er kennis worden gemaakt met Eric en Dorothy. Tussen 17.00 en 20.00 uur is dat mogelijk, in een persoonlijke en ongedwongen sfeer, in de winkel aan de Hogestraat onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen is er van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant