Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel

Een jaar Walking Football Dinxperlo en Omstreken

DINXPERLO - Sinds een jaar wordt er in Dinxperlo en omgeving wandelend voetbal gespeeld door ouderen vanaf 60 jaar.

Al in 2018 hebben Ed Naves namens het toenmalige DZSV en Nico Huntink namens de voetbalvereniging Ajax Breedenbroek het initiatief genomen, nadat gebleken was, dat alleen bij samenwerking genoeg animo was. De doelstelling is om op een prettige manier ook ouderen in beweging te krijgen en uiteraard de promotie van het wandelend voetbal.
Afgesproken werd, dat in de wintermaanden op het kunstgras van het sportcomplex van DZSV (nu FC Dinxperlo) zou worden gespeeld en in de zomermaanden op het natuurgras van Ajax B in Breedenbroek.
Op 15 januari 2019 werd er gestart onder leiding van Achterhoek in Beweging en André van der Ley als trainer met destijds veertien personen. Inmiddels zijn er 24 actieve ouderen, die elke dinsdagmorgen vanaf tien uur deelnemen. En het aantal deelnemers is nog steeds groeiend.

De deelnemers zijn afkomstig uit Dinxperlo, Breedenbroek, De Heurne en Suderwick. In het begin werd er wat sceptisch gekeken naar Walking Football, met name door oud-voetballers. Maar 'onbekend maakt onbemind' en na kennismaking bleek de animo toch erg groot en wordt er iedere keer met veel plezier gesport door iedereen. Men vindt het ook prettig om dit in de buitenlucht te doen. De leeftijd varieert: de jongste deelnemer is net 60 jaar en de oudste 78 jaar. Op dit moment is er één dame die deelneemt. Het zou leuk zijn, dat er nog meer dames komen meedoen, zeker gezien de traditie die het damesvoetbal in Dinxperlo heeft.

Wat gebeurt er?
Vanaf half tien komt iedereen binnen, voor een kopje koffie of thee en een gezellig praatje. Daarna omkleden en vanaf 10.00 uur een goede warming-up. Daarna wat oefeningen en vervolgens afsluiten met een partijtje en na het douchen even lekker napraten. Bewegen en meedoen met plezier staat voorop. Nico Huntink: "We denken, dat het succes in Dinxperlo en omgeving te danken is aan de samenwerking tussen de verenigingen, de professionele leiding van de trainer en toch vooral de sfeer en animo van de deelnemers. Elke dinsdag zijn er achttien of meer deelnemers. Daarnaast spelen we enkele keren per jaar een toernooi. We waren reeds op bezoek bij de Old Stars van De Graafschap, bij AD'69 en Sp. Doesburg. Daarnaast was Longa'30 onze gast en ontvangen we op 3 maart een Duits Walking Footballteam uit Marl. We zijn blij met André van der Ley als trainer. Iedere keer weer veel variatie en begeleiding op een erg plezierige manier met begrip voor capaciteiten van iedereen. Daarnaast hebben we bij de opstart financiële ondersteuning gehad vanuit het Naoberfonds van de gemeente Aalten, waardoor we dit mogelijk konden maken. Mocht je belangstelling hebben, kom gerust een keer kijken op dinsdagmorgen. Nu op het sportcomplex van FC Dinxperlo of vanaf april op 't Houtbroek bij Ajax B in Breedenbroek."

Voor informatie kan men ook contact opnemen met Nico Huntink, tel. 06-51078251 of nhuntink@planet.nl.

Meer berichten