Foto: collectie Ben Maandag
Foto: collectie Ben Maandag

Reacties op Dinxpers Huuksken

Algemeen

DINXPERLO - In de rubriek Dinxpers Huuksken plaatsen we regelmatig oude foto's uit de collectie van Ben Maandag. Op dinsdag 14 januari betrof het een foto van textielzaak.

Ben Maandag schrijft daarover: "In 1927 werd de zaak van 'Petten Heesen' aan de Raadhuisstraat gesplitst, Th. J. Heesen bleef in de Raadhuisstraat en J. A. Heesen begon aan de Hogestraat 7 en liet een nieuw pand bouwen. Toen Jan Arnold Heesen overleed werd hij opgevolgd door twee van de vier zonen, namelijk Henk en Frits Heesen. Henk Heesen stapte een paar jaar na de oorlog uit de zaak en werd grondlegger van Confectiebedrijf H. C. Heesen BV. De dochter van Jan Arnold Heesen was in 1946 getrouwd met A. Altena uit Hardenberg, waar hij een eigen bakkerszaak had. Op verzoek zijn ze in 1950 naar Dinxperlo verhuisd en in de textielzaak gaan werken.
Hun zoon Bert Altena, die al een paar jaar had meegedraaid, nam in 1973 de zaak over onder de naam Altena. Aan het raam, aan de kant
van Tte Kamp kon Bert zien dat de foto is gemaakt na de oorlog,maar voor 1950. Op de foto is alleen herkenbaar Frits Heesen, de winkelende dames en een heer zijn onbekend. Het confectiebedrijf was nog enkele jaren boven de winkel gevestigd en verhuisde later naar het industrieterrein. In de jaren zestig werd de winkel nog uitvergroot tot achterin."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant