Behalve kleur ook muziek, zoals van de zingende zaag. Foto: PR
Behalve kleur ook muziek, zoals van de zingende zaag. Foto: PR

Try-out 20.20 van 't Kleurenpalet van 't leven

21 maart extra opvoering door Leo en Gerard

HAART/AALTEN - Vorig jaar werd de try-out van ' 't Kleurenpalet van 't leven', door Leo en Gerard, opgevoerd op zaterdag 16 en zondag 17 november. De positieve reacties en de regelmatig gestelde vraag of 't Kleurenpalet van 't leven nog vaker wordt opgevoerd, hebben er toe geleid dat zaterdag 21 maart de try-out 20.20 van het programma wordt opgevoerd.

't Kleurenpalet van 't leven is het derde programma dat het duo heeft geschreven. Ruim tien jaar komen Leo en Gerard bij elkaar en bedenken ze sketches en liedjes. De liedjes zijn vaak bekende melodieën waarop het duo eigen teksten heeft geschreven. De sketches met bijbehorende liedjes worden samengebracht in een avondvullend programma.
'Beur d'r neet te zwoar an', het eerste programma dat het Leo Korten en Gerard te Hennepe presenteerden, had als rode draad: vaak valt het wel mee, het is vaak niet zo erg als dat het lijkt.
Ook het tweede programma, 'Schik veur twee', waarbij het duo uit een ander vaatje tapte - met sketches als onder andere 'miene vrouwe', 'paranormaal', 'de imker' en 'de buurtvereniging' - had als boodschap: probeer het vooral positief te bekijken.

Meer als grappig
Ongeveer twee jaar nadat ze hun programma 'Schik voor twee' presenteerden, komen Leo en Gerard met het programma 't Kleurenpalet van het leven. De vraag die het duo zichzelf en de bezoekers stelt is: wat geeft kleur aan je leven, waar word je gelukkig van? Op een humoristisch manier worden deze toch wel serieuze vragen besproken en bezongen, vandaar dat het programma als ondertitel mee kreeg, 'meer als grappig'.

Livemuziek
Tot nu toe zongen Leo en Gerard hun eigen teksten op opgenomen muziekfragmenten. Tijdens 't Kleurenpallet van het leven wordt het duo bij een aantal nummers begeleid door livemuziek. Jente, Marieke en Arnold zullen het tweetal bij een aantal nummers begeleiden.

Kaarten
De try-out 20.20 wordt gehouden op zaterdag 21 maart om 20.00 uur in verenigingsgebouw De Ringkamp in Haart/Aalten. Omdat er een beperkt aantal plaatsen zijn, worden kaarten in de voorverkoop verkocht. De toegangskaarten, inclusief een kop koffie of thee, kosten 7,50 euro en zijn te verkrijgen bij installatie- en reparatie bedrijf Luiten aan de Haartseweg en tuincentrum en hoveniersbedrijf De Bree aan de Loohuisweg.

Meer mogelijkheden
Doordat het programma is opgebouwd uit meerdere sketches en liedjes, kan het duo ook optredens verzorgen die een deel van een avond beslaan. Het programma wordt dan vaak afgestemd op het betreffende gezelschap.


Facebook: Leo & Gerard

Meer berichten