Leerlingen van Schaersvoorde op de Oude Begraafplaats. Foto: Iris Jansen
Leerlingen van Schaersvoorde op de Oude Begraafplaats. Foto: Iris Jansen

Maatschappelijke stage op de Oude Begraafplaats

DINXPERLO - Zes scholieren van Schaersvoorde Dinxperlo waren onlangs te vinden op de Oude Begraafplaats aan het Kerkhofpad in Dinxperlo. In het kader van de maatschappelijke stage wilden de scholieren Luca Kemink, Gayan Doornenbal, Noel Pastors, Camiel Rijks, Gabiel Seleman en Daniël Willemsen graag de helpende hand bieden.

Met het oog op de herdenking van de burgerslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op 28 maart, is een club vrijwilligers bezig om het kerkhof op orde te brengen en na de herdenking, waar nodig, op orde te houden. Een dankbaar werk, zoals uit de reacties vanuit Dinxperlo op te maken valt. De extra paar handen van de jongens waren dan ook zeer welkom.

Vrijwilliger Bertus Hengeveld vertelde de jongens eerst in het kort iets over de oorlogsperikelen die zich in Dinxperlo en Suderwick hebben afgespeeld en daarop bracht de groep een bezoek aan de graven van de slachtoffers. Ondanks het slechte weer werd er door alle mannen hard en gemotiveerd doorgewerkt, onderbroken door een koffiepauze met wat lekkers.
De zes leerlingen van Schaersvoorde hebben aangegeven graag nog eens te komen helpen. "Fijn om te merken dat ook de jongere generatie belangstelling en respect heeft voor de oorlogsgeschiedenis en de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog", aldus een vrijwilliger.

Meer berichten