Meezingen met The Armed Man van Karl Jenkins

AALTEN - Op 4 mei, de avond van de dodenherdenking, is in Aalten een herdenkingsconcert met muziek van Karl Jenkins: The Armed Man – A Mass For Peace (Choral Suite). Dit werk wordt uitgevoerd met een projectkoor, dat speciaal voor deze gelegenheid wordt samengesteld. Wie graag zingt, en ook in de gelegenheid is om voor zichzelf de muziek voor te bereiden, kan meedoen en vast de drie zaterdagen voorafgaand aan 4 mei in de agenda zetten: 18 en 25 april, en 2 mei. de repetities zijn dan van 10:00 tot 13:00 uur.

Jenkins schreef deze muziek destijds voor de herdenking van de slachtoffers in Kosovo. Mooie, indringende muziek op de klassieke teksten: Kyrie, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei, en een slotkoraal met als titel 'Hymne before action'.
Uitgevoerd wordt een versie van deze muziek voor koor, blazers en orgel. Het geheel staat onder leiding van Harry van Wijk, cantororganist van de Oude Helenakerk.
Aanmelden kan tot 1 maart door een e-mail te sturen naar Harry van Wijk: harry@harryvanwijk.nl. Graag aangeven of de partituur al in je bezit is. In de loop van maart ontvangen deelnemers verder informatie en -zo nodig- de partituur. De deelnamekosten zijn tien euro per persoon voor wie de partituur al in bezit heeft. Voor wie de partituur nog graag wil ontvangen, zijn de deelnamekosten twintig euro per persoon.

Meer berichten