Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
VIDEO

Staande ovatie voor 'Sound of freedom'

Update: maandag publiceerden we al de foto's van Sound of Freedom; nu nogmaals de publicatie, maar nu met negen filmpjes erbij. De eerste vijf zijn opnamen van zaterdagavond, de volgende vier zijn filmpjes van de zondagmiddagvoorstelling. 

DINXPERLO - Onder leiding van dirigent Tijmen Botma zorgde het orkest van Psalm 150 samen met een aantal geweldige artiesten twee maal voor een uitverkocht concert met een staande ovatie en een applaus dat maar niet leek te stoppen en dat was meer dan verdiend. Chapeau, chapeau en nog een chapeau: het was genieten ten top.

Voor de pauze werd het publiek meegenomen door middel van een indrukwekkend verhaal over Dinxperlo en omstreken in oorlogstijd, met beeldmateriaal en muzikale ondersteuning van het orkest. Dat maakte nogal wat los bij het publiek. Een en al aandacht voor hetgeen zich op het podium afspeelde, de muziek die zorgde voor emoties bij mensen en als je de ogen sloot, nam het orkest je mee in een emotionele achtbaan op weg naar de bevrijding. Het is bijna onmogelijk om iedereen persoonlijk te noemen die een geweldige performance heeft neergezet. Waar het publiek voor de pauze geruisloos en bewegingsloos zat te luisteren, werd het na de pauze luchtiger en werd er zelfs meegezongen met bekende muziek. Naast Rocco Ostermann, Laura van Kaam en Niels Gooijer bevonden zich onder de orkestleden ook nog ware zangtalenten die zeer de moeite waard waren om naar te luisteren en de avond nog een extra twist gaven. De Blue Lake Rappers, the Andrew Sisters en niet te vergeten opa met zijn kleindochter die op haar verjaardag een prachtig lied samen zongen. Veel emoties ook toen de doedelzakspelers op kwamen. Kortweg een prachtig concert met muziek die sprak en je meenam op een muzikale reis. Wat moet het fijn zijn om als artiest zo een geweldig orkest achter je te hebben staan. Daaraan voorafgaand steken heel wat oefenuren om samen deze prachtige voorstelling te kunnen realiseren. Nogmaals: chapeau voor iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen.

  Video 101: Frank Vinkenvleugel

 Video 102: Frank Vinkenvleugel

 Video 103: Frank Vinkenvleugel

 Video 104: Frank Vinkenvleugel

 Video 105: Frank Vinkenvleugel

 Video 201: Frank Vinkenvleugel

 Video 202: Frank Vinkenvleugel

 Video 203: Frank Vinkenvleugel

 Video 204: Frank Vinkenvleugel

Meer berichten