Omgaan met autisme

Algemeen

REGIO - Op dinsdagavond 21 april houdt VIT-hulp bij mantelzorg een bijeenkomst voor partners, kinderen of andere familieleden en direct betrokkenen van volwassenen met autisme. Deze avond is gratis toegankelijk voor mantelzorgers uit het werkgebied van VIT en wordt gehouden bij De Johanneshof, Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde van 19.30 tot 21.30 uur.

Omgaan met iemand met autisme kan veel vragen van mensen in de naaste omgeving. Het gaat dikwijls met ‘vallen en opstaan’ om een manier te vinden waarop men het beste met de beperking van de naaste kan omgaan. Soms kan iemand zich daarin behoorlijk alleen voelen. Bovendien speelt onwetendheid of onbegrip van andere mensen in de omgeving daarbij ook een rol.

Tijdens deze avond krijgen de deelnemers praktische informatie en handvatten aangereikt. Wat is belangrijk in de omgang met de naaste? Wat is nodig om jezelf staande te houden? Wat is belangrijk om de relatie zo goed mogelijk te houden? Hoe ga je om met reacties uit de omgeving? De avond wordt verzorgd door een preventiefunctionaris van GGNet. Daarnaast is er gelegenheid voor het uitwisselen van eigen ervaringen en ontvangt men praktische tips.

Interesse en aanmelding
Wie belangstelling voor deze bijeenkomst, kan zich aanmelden bij VIT, tel. (0544) 82 00 00 elke werkdag tussen 9.00 en 15.00 uur of via mail: info@vithulpbijmantelzorg.nl met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Ook voor meer informatie kan men bij VIT terecht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant