Logo de-band.nl


Hendrik Jan Lovink, één van de 'Achterhoekse Parels' (foto: Jessica de Lepper)
Hendrik Jan Lovink, één van de 'Achterhoekse Parels' (foto: Jessica de Lepper)

'Achterhoekse Parels' centraal in nieuw boek

Zondag 10 december wordt een bijzondere dag voor de Achterhoek. Dan verschijnt het boek Parels van de Achterhoek, van auteur Erik Hagelstein. Veel prominenten die in het boek worden geportretteerd zijn aanwezig bij de presentatie in de Gelderlanderzaal van schouwburg Amphion.

Regio - Eén van hen, ex-minister Annemarie Jorritsma, opent diezelfde middag om 16.00 uur een fraaie expositie van foto's uit het boek in het Stadsmuseum Doetinchem. Gemaakt en samengesteld door portretfotografe Jessica de Lepper.
De schrijver en de fotografe hebben het afgelopen jaar twintig Achterhoekers bezocht die het ultieme in hun vakgebied hebben bereikt. In de sport, de politiek, de cultuur, de wetenschap. Dat leidde tot mooie, persoonlijke verhalen en bijzondere foto's.
Aan alle geïnterviewden is de vraag gesteld: heb je in je carrière gemak of last gehad van je Achterhoekse komaf? De antwoorden zijn divers, maar de grote meerderheid zegt: ik heb er baat bij gehad. Zoals prof. mr. Claartje Bulten, hoogleraar ondernemingsrecht en kroonlid van de SER zegt: "Ik ben blij dat ik uit de Achterhoek kom. Als ik van die heetgebakerde types uit het westen van ons land zie, vol van zichzelf en met die opgezwollen ego's, dan denk ik vaak: doe normaal. Maar dat heb je vast vaker gehoord.''
Op de zondagmiddagen 21 januari, 18 februari en 15 april 2018 (aanvang 14.00 uur) krijgt het project een vervolg in schouwburg Amphion. Met de Achterhoek College Tour, onder leiding van Erik Hagelstein. Met mensen uit het boek praat hij over de toekomst van de Achterhoek. Wat moet er gebeuren om de streek in tijden van krimp vitaal en leefbaar te houden?

Meer berichten

Shopbox