Foto: collectie Ben Maandag
Foto: collectie Ben Maandag

Reacties op Dinxpers Huuksken

Algemeen

DINXPERLO - Regelmatig worden in de rubriek Dinxpers Huuksken in De Band historische foto's of ansichtkaarten geplaatst uit de collectie van Ben Maandag. Hij wil graag de informatie over de zo'n foto compleet maken en is dus altijd blij met reacties en deelt die graag weer met de lezers. Wie nog aanvullende gegevens heeft, kan terecht bij Ben Maandag, Burgemeester Schepersstraat 1, Dinxperlo, tel. 0315-653449, e-mail b.w.maandag@gmail.com.

Ben schrijft over de foto die op 10 maart werd geplaatst: "De foto met de tank aan de Hellweg in Suderwick, waar een Nederlandse douane een man controleert. De tank stond op de plaats van bakkerij Bulten. Dit pand is in de oorlog totaal verwoest. Op de achtergrond café en zaal Stolte. De kinderen op de achtergrond zijn links Gisela Heutink (later getrouwd met Harrie Schuurman) en Tani Heinrichs. In het huis naast café Stolte woonde de familie Heutink met vijf kinderen: Theodor, Adele, Gertrud, August die als Duitse soldaat naar het Russische front werd gestuurd en hiervan nooit terugkeerde en Gisela. Gisela is de enige van de familie Heutink die nog leeft. De douane en de man zijn nog niet bekend."

En in een aanvullende reactie op de foto van 25 februari: "Rechts is niet het huis van schilder van Ree, maar het huis van Theo en Gerda Zweerink. Gerda staat in de deuropening naar de optocht te kijken. Het huis van schilder van Ree, geheel rechts, werd later gebouwd."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant