Nieuws van de Protestantse Gemeente Dinxperlo

DINXPERLO - Op verzoek van dominee Anne van Voorst brengt De Band graag onderstaande informatie over aan de lezers. Ds. Van Voorst meldt het volgende.

"Zoals u wellicht inmiddels vernomen hebt, zijn de kerkdiensten in ieder geval tot 6 april afgelast als gevolg van de maatregelen en verordeningen van de regering naar aanleiding van het coronavirus. Op dit moment is de verwachting dat deze periode nog langer zal duren. Om toch nog iets te kunnen doen, heeft Lex Schellevis aangeboden om via het internet op zondagochtend een alternatief voor de kerkdienst op te nemen. Via de Facebookpagina PG Dinxperlo wordt u op de hoogte gehouden. Er wordt naar gestreefd om de uitzending op de reguliere kerktijd te doen. Later op de zondag wordt ook op de website: www.pg-dinxperlo.nl een link geplaatst waarmee u dit ook kunt "bekijken. De dienst van 29 maart zal dan ook te beluisteren zijn via de kerktelefoon. Dat proberen we ook voor Palmpasen te verwezenlijken.

Uitvaarten
Voor wat betreft de uitvaarten zijn er heel eigen richtlijnen. Momenteel mogen er bij een crematie of begrafenis maximaal 30 mensen aanwezig zijn. Handen schudden en koffiedrinken na afloop zijn verboden. In het crematorium zijn al mogelijkheden via livestream de bijeenkomst op afstand mee te beleven. In overleg met Lex Schellevis en René Derksen kan gebruik gemaakt worden van beeld en geluid (streaming) in de Heurnse Kerk indien de familie dit wenst. We zijn ons ervan bewust dat deze regels heel ingrijpend zijn en dat families keuzes moeten maken die anders nooit aan de orde geweest zouden zijn. Wie het aangaat, wensen we heel veel sterkte toe.

Pastoraat
Het pastoraat wordt zoveel mogelijk telefonisch / FaceTime/ Skype gedaan en naar inschatting van de noodzaak/ kwetsbaarheid. Daarbij is het extra belangrijk dat we nu elkaar ogen en oren zijn. En even iets vaker dan gebruikelijke een telefoontje plegen naar een oudere van wie u weet dat die nu geen bezoek ontvangt.

Goede Week en Pasen
Hoewel de Goede Week en Pasen nog niet tot de periode behoren waarop de maatregelen om het corona-virus te bestrijden, gelden, is de verwachting dat de termijn verlengd zal worden. Dan zullen ook alle diensten in de Goede Week en Pasen niet doorgaan. De predikanten zullen indien mogelijk, op de tijdstippen waarop anders de dienst is, een alternatief aanbieden. We proberen of het dan al mogelijk is om dat te doen via kerkdienstgemist.nl."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden