De maaktijdbezorging van Eten bij Rico, per auto en per scooter. Foto: PR
De maaktijdbezorging van Eten bij Rico, per auto en per scooter. Foto: PR

Eten bij Rico verzorgt maaltijden ouderen tijdens coronacrisis

DINXPERLO - Careaz Dr Jenny heeft vrijdag besloten tot nader order te stoppen met de maaltijdservice, vanwege de risico's op besmetting voor medewerkers en gebruikers. Ricardo Rath, eigenaar van 'Eten bij Rico', schrok van dit bericht. Hij neemt het bezorgen van maaltijden In Dinxperlo, De Heurne en Breedenbroek per direct op zich, bij iedereen die zich bij hem meldt voor de service.

Door Daniëlle Jolink

Vrijdagmiddag, direct na de bekendmaking, komen de eerste telefonische aanvragen binnen bij 'Eten bij Rico'. Ricardo: "In eerste instantie werd ik hier enorm door overvallen. Het klopt dat wij sinds kort aan maaltijdbezorging doen maar dat gaat om reguliere restaurantmaaltijden en die doen wij in de avond en niet tussen de middag. Maar ik schrok enorm van het feit dat heel veel ouderen vanaf maandag 23 maart hun warme maaltijdvoorziening kwijt zijn. Zo erg dat ik besloot dat we dit direct op ons gaan nemen. Ondertussen hebben zich al veertig mensen aangemeld bij ons. In totaal maken 170 mensen gebruik van de maaltijdvoorziening van Careaz."

In verband met de privacy-wet mag Careaz geen lijst met namen doorgeven. Om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken nam Ricardo zaterdagmiddag contact op met De Band om zoveel mogelijk mensen op de hoogte stellen.

Ricardo: "Vanaf maandag 23 maart bezorgen wij de warme maaltijden tussen 12.00 uur en 12.30 uur. Dit kan gaan om zeven maaltijden per week, voor elke dat een dus,maar het mag ook gerust voor bijvoorbeeld twee dagen in de week. De klant heeft keuze uit twee menu's. Elke maandag komt de weeklijst mee met de bezorging en deze moet dan op de vrijdag ingevuld weer meegegeven worden. De kosten bedragen 8,95 euro per maaltijd. De komende week zal een maaltijd bestaan uit een hoofdgerecht en een nagerecht maar zodra het juiste verpakkingsmateriaal er is zal daar als voorgerecht nog soep aan toegevoegd worden. Het aanvragen van de maaltijdbezorging kan telefonisch via 0315-236022, iedere dag van de week van 8.00 uur tot 22.00 uur. Wij brengen dan de weeklijst bij de klant en leggen de werkwijze uit. Heel graag zou ik de kosten voor de maaltijden wat willen verlagen om het zo betaalbaar te houden. Hiervoor zijn dan echter donaties in de vorm van een financiële bijdrage of producten van bijvoorbeeld de supermarkt voor nodig. Ook moeten wij een heleboeldingen aanschaffen zoals verpakkingsmateriaal en grote pannen. Informatie over doneren is telefonisch verkrijgbaar of via info@etenbijrico.nl."

Meer berichten