Appie Hengeveld 'achter de geraniums'. Foto: Frank Vinkenvleugel
Appie Hengeveld 'achter de geraniums'. Foto: Frank Vinkenvleugel

'... En dan zit je achter de geraniums!'

DINXPERLO - Maar liefst 48 jaar kwam Appie Hengeveld overal met zijn vrachtwagen. Hij ging vrijdag 20 maart officieel met pensioen. Dat moment had hij zich toch wel even heel anders voorgesteld, want in plaats van een gezellig feestje om het te vieren, zit Appie nu 'letterlijk achter de geraniums'.

Door Waltraud Wensink

Appie heeft door de jaren heen al voor verschillende bedrijven gewerkt en vanaf 2004 werkte hij voor Vos Transport. Appie: "Ik ben ooit begonnen in Terborg en ben via diverse overnames via 's-Heerenberg, Westervoort en Renkum bij VosTransport terecht gekomen. Op een gegeven moment begin je langzaam naar je laatste werkdag toe te werken. Vorige week vrijdag was het zover. En tja, daar zit je dan..." Op zijn Facebookpagina plaatste hij een foto van zichzelf: achter een mooie bak geraniums.

Maar ondanks de humor die hij daarmee toont, is hij ook duidelijk over hoe het voor hem voelt. "Kl...n, echt waardeloos", zegt hij, zich verontschuldigend voor zijn taalgebruik. "Het is gezien de huidige omstandigheden voor mij niet mogelijk geweest om fatsoenlijk afscheid te nemen van het bedrijf en de collega's, niet zoals ik dat graag zou willen. Het is allemaal op afstand en dat is natuurlijk na al die jaren niet fijn. Dat had ik me heel anders voorgesteld."

En nu heeft hij pensioen, en gooit het coronavirus nóg meer roet in het eten voor Appie. Hij is erg ondernemend, geen 'stilzitter'. Hij is betrokken bij allerlei activiteiten en gaat er graag op uit naar muziekevenementen. "Die dingen kunnen nu allemaal niet. Ik had me verheugd op een feestje bij mijn pensionering, verder op de voorbereidingen voor bijvoorbeeld 'Rootspop', maar dat moet allemaal verschoven worden, in de hoop dat misschien later wel door kan gaan. Gelukkig kan ik nog wel de tuin in en dat doe ik ook wel. Ik hoor tot de risicogroep vanwege mijn gezondheid. Dus houd ik me aan de voorschriften. Het mot maor."

En dus blijft Appie 'achter de geraniums', en houdt de boel via Facebook in de gaten. De redactie van De Band hoopt dat hij - en alle andere mensen - weer snel in alle vrijheid van hun leven kunnen genieten, zonder beperkende maatregelen. En hopelijk komt er dan voor Appie Hengeveld alsnog een mooi feestje om zijn carrière af te sluiten!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden