Dianne Rutgers en Judith-Hof-Nederlof, de organisatoren van de zeer geslaagde quiz. Foto: Frank Vinkenvleugel
Dianne Rutgers en Judith-Hof-Nederlof, de organisatoren van de zeer geslaagde quiz. Foto: Frank Vinkenvleugel

Toppers Plus wint DinXperience Quiz

Algemeen DinXperience

DINXPERLO - Deze week geen 'gewoon' DinXerience-verhaal, maar de uitslag van de DinXperience Quiz, die op vrijdag 6 maart plaatsvond. De uitslag zou worden bekendgemaakt op een feestelijke bijeenkomst op 27 maart, die mocht vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Daarom nu de uitslag in De Band. Als eerste eindigde Toppers Plus, een team van scheidsrechters en meer van DIOS Dinxperlo, met 871 punten.

Door Daniëlle Jolink

Vrijdag 6 maart vond in Dinxperlo de eerste editie van de DinXperience Quiz plaats. Dertien teams deden vol enthousiasme en overgave hieraan mee. Op vrijdagavond 27 maart zou de uitslagavond plaatsvinden in het Kulturhus in Dinxperlo. Maar door de corona-uitbraak en de daarbij behorende maatregelen kon dit geen doorgang vinden. Omdat onduidelijk is hoelang deze situatie nog voortduurt heeft de organisatie van de quiz besloten om de bekendmaking van de winnaars middels dit artikel te doen.

Via beeldbellen worden Judith Hofs-Nederlof en Dianne Rutgers, de organisatoren van de quiz, geïnterviewd. Uiteraard is het eerste onderwerp van gesprek de coronacrisis. Judith en Dianne vertellen: "De maandag- en dinsdagavond na de quiz zijn we volop aan het nakijken geslagen maar in de dagen daarna veranderde de situatie rondom de corona-uitbraak drastisch en werden we hier zoals velen, door in beslag genomen waardoor de quiz naar de achtergrond verdween. Door alles wat er nu speelt lijkt de quizavond al veel langer achter ons te liggen. Gisteravond hebben we de laatste opdrachten nagekeken en toen kwam alles weer een beetje terug. Zo leuk om het enthousiasme en fanatisme van de teams te zien. We hoorden van veel teams terug dat ze zo fanatiek en druk bezig waren om zoveel mogelijk opdrachten te vervullen dat de hapjes en drankjes onaangeroerd op tafel bleven staan. Ook viel ons de creativiteit van teams enorm op. Zo zat er een opdracht tussen waarin de teams een reclamespotje moesten maken over een theelepeltje. Een team had hier een heuse 'Tell-sell'-reclame van gemaakt. Dit was zo enorm leuk en goed gedaan, echt knap gewoon. Een andere doe-opdracht was dat het Wilhelmus gespeeld moest worden op flesjes, er waren drie teams die dit enorm goed uitgevoerd hebben. De toonsoorten klopten nagenoeg precies met die van het origineel. En we kregen van een aantal teams bij het inleveren te horen dat zij de envelop met de geheime opdracht niet open gemaakt hadden omdat hier het woord geheim op stond. Dit vonden we echt hilarisch."

Uiteindelijk zijn alle opdrachten van de teams nagekeken en beoordeeld en en dat heeft geleid tot een uitslag. Het team dat eerste is geworden krijgt een beker. De nummers twee en drie krijgen ook een prijs die zij samen met hun team kunnen delen. De prijzen zullen op een nog nader te bepalen moment uitgereikt worden; wanneer, dat leest u natuurlijk in De Band. In totaal konden de teams maximaal 1100 punten halen. Als eerste eindigde Toppers Plus, met 871 punten, en tweede werd team Grensgeval (uit de buurt van de Bijvank) met 808 punten. Op plek drie eindigde het team Grenzeloos (uit IJzerlo) met 787 punten.
De overige uitslagen zijn te bekijken op www.dinxperience.nl. Alle teams krijgen hun mappen terug. Deze worden door de organisatie teruggebracht naar de contactpersoon. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond en ook van de deelnemende teams hebben zij veel positieve feedback gekregen. Reden genoeg om volgend jaar een tweede editie van de quiz te organiseren. Deze zal plaatsvinden op vrijdagavond 26 februari 2021. Aanmelden kan vanaf nu al via www.dinxperience.nl.

Zorg dat er tussen 21.00  en 21.15 uur een stukje Bienenstich van 192 gram bij de organisatie op tafel staat.  Sommigen stukken waren uit de winkel en nog bevroren, andere stukken zelf gebakken! Zo hadden wij ook iets lekkers bij de koffie! Heerlijk! Foto: PR
Lachen maar: op deze foto staan: een groep van 8 personen waarvan: 1 persoon met rokje, 1 met grijs haar,  1 met blond haar, 1 draagt een rode trui, 1 persoon draagt een oranje t- shirt, 1 persoon draagt een pet,  1 persoon draagt een zonnebril, 1 persoon draagt sandalen, 1 persoon ligt op de grond
Enkele inderhaast geproduceerde smyrnakleedjes. Foto: PR
Denken als een kunstenaar was de opdracht. Hier wordt de 'Weltkugel' uitgebeeld. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant