Reis naar Amerika gaat niet door: dan maar kamperen in de tuin. Foto: Waltraud Wensink
Reis naar Amerika gaat niet door: dan maar kamperen in de tuin. Foto: Waltraud Wensink

Reis kan niet doorgaan, dan maar kamperen in de tuin

Algemeen

'Teleurgesteld, maar er zijn ergere dingen'

Door Waltraud Wensink

DINXPERLO - Wat hebben Joop en Astrid Leonhardt zich verheugd op een fijne r is met de (klein-)kinderen naar Amerika, om hun hun veertigjarig huwelijk te vieren. Helaas kwam corona roet in het eten gooien: de reis kan niet doorgaan.

Astrid en Joop waren op 15 februari veertig jaar getrouwd en hadden bedacht dat een gezamenlijke reis net zo mooi zou zijn als een feest. Astrid: "We waren al heel lang met deze reis aan het plannen. De kinderen zouden in deze periode ook twee weken vakantie hebben. We vonden het een mooie manier om ons veertigjarig huwelijk op die manier te vieren. Het zou een rondreis worden waarbij we een aantal mooi locaties zouden bezoeken. En toen was daar ineens het coronavirus. In eerste instantie hadden we nog de hoop dat het wel door zou kunnen gaan omdat de maatregelen tot 6 april golden. Toen eenmaal bekend was dat de maatregelen verlengd werden zagen we onze plannen in rook opgaan. Er werd een negatief reisadvies gegeven. Gezien de omstandigheden is nu op reis gaan geen optie. Hartstikke jammer natuurlijk, niet alleen voor ons maar ook voor de (klein) kinderen."

Joop: "We hadden al pech omdat ik mijn kruisbanden gescheurd had. Het was al spannend of ik op tijd zou herstellen, en dan krijg je uiteindelijk dit.".

'Alle andere ellende is veel erger'
"Maar dat onze vakantie niet doorgaat is natuurlijk niet het allerergste", meent Astrid. "Wij zijn de enigen niet die een vakantie moeten afblazen. Natuurlijk zijn we teleurgesteld maar kijk eens om je heen. Corona brengt voor sommigen nog veel grotere ellende. Dan is zo'n afgeblazen reis het ergste niet."

Joop vult aan:" Het is inderdaad erg wat er gebeurt, het heeft grote gevolgen voor heel veel mensen. Laten we hopen dat we gezond blijven en met zijn allen de schouders eronder zetten zodat we over een tijdje weer gewoon vooruit kunnen."

Voor nu hebben Joop en Astrid zich bedacht om dan maar in de tuin te gaan genieten van hun camper en het mooie weer, gewoon bij huis. Astrid: "We maken het ons gemoedelijk met een wijntje en een hapje er bij en Griekse muziek op de achtergrond, dan kunnen we toch even de zinnen op iets anders zetten in deze uiterst nare periode rondom het coronavirus. Hier doen we het dan maar even mee, en we hopen op het beste!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant