Afbeelding: PR
Afbeelding: PR

Mondkapjes voor Achterhoekse zorginstellingen beschikbaar

Algemeen

ACHTERHOEK - Zorgorganisaties die dringend behoefte hebben aan persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, spatbrillen en handschoenen, kunnen contact opnemen met de Doetinchemse Uitdaging. Die heeft in samenwerking met de Aaltense en Winterswijkse Uitdaging via een doneeractie inmiddels een flinke hoeveelheid ingezameld.

"Voor verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties, huisartsen, verloskundigen en andere zorgverleners hebben we een voorraad van zo'n 3.000 tot 5.000 stuks. Vooral chirurgische mondkapjes, maar ook handschoenen en vuurwerkbrillen", zegt Caroline Buse van de Doetinchemse Uitdaging. "We roepen dan ook Achterhoekse zorgverleners op om contact met ons op te nemen."

Caroline Buse startte enige weken geleden een inzamelactie samen met Marianne te Linde van de Aaltense Uitdaging. Aanleiding waren berichten over een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen in ziekenhuizen in hun strijd tegen het coronavirus.''
Buse en Te Linde vroegen enkele ziekenhuizen naar een specificatie van de hoognodige medische hulpmiddelen. Vrijwel direct nadat de actie bekend was gemaakt, schoten mensen en bedrijven te hulp.
Daarna bedacht Caroline Buse ook een kliko-actie. Bij supermarkten en apotheken in Doetinchem, Wehl en Zelhem kwamen kliko's te staan waar particulieren hun overtollige voorraad aan mondkapjes en spatbrillen (vuurwerkbrillen) kwijt konden.
Inmiddels hebben Uitdagingen in het hele land zich bij de actie aangesloten. Zo doet in de Achterhoek naast Doetinchem en Aalten ook de Winterswijkse Uitdaging mee.

De actie is een succes. Tot nog toe zijn er 15.000 stuks ingezameld, alleen al in Doetinchem, Aalten en Winterswijk. Een groot deel van deze persoonlijke beschermingsmiddelen is naar de ziekenhuizen gegaan, waar de nood groot is.
Buse: "Er blijkt echter ook een zeer grote behoefte aan persoonlijk beschermingsmateriaal bij verpleeghuizen, thuiszorg, huisartsen en verloskundigen. Die moeten nu vaak achteraan in de rij aansluiten. We hebben veel materiaal wat we aan die zorgverleners beschikbaar kunnen stellen."

De Doetinchemse Uitdaging roept iedere zorginstelling, huisartsen- of verloskundigenpraktijk, verloskundigen, verpleeghuis of thuiszorgorganisatie in de Achterhoek die dringend behoefte heeft aan mondkapjes, spatbrillen (vuurwerkbrillen), handschoenen, op zicht te melden. Dat kan per mail via info@doetinchemseuitdaging.nl.
Graag de naam van de zorg en welk artikel een tekort is.


doetinchemseuitdaging.nl/coronahulp

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant