AfhaalBieb opent in vernieuwde vorm

Algemeen

AALTEN - In de afgelopen week kwam het bericht dat de bibliotheken weer open mogen. Het vormgeven van een anderhalve-meter-bibliotheek die aan alle regels voldoet, kost tijd. Dus tot het moment waarop Bibliotheek Achterhoekse Poort de bezoekers op een verantwoorde manier binnen kan laten, opent de Bibliotheek Achterhoekse Poort de AfhaalBieb in een vernieuwde vorm.

Bij deze AfhaalBieb kan iedereen vanaf maandag 11 mei reserveringen op afspraak ophalen en eerder geleend materiaal op vaste tijden weer inleveren. Voor de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers van de Bibliotheek geldt ook dan dat de anderhalve meter afstand gehanteerd moet worden. Dus alstublieft niet allemaal tegelijk naar de Bibliotheek om de boeken in te leveren maar een rustig moment uitzoeken of terugkomen op een ander moment terug het te druk is. De uitleentermijn van de geleende materialen is automatisch verlengd, dus niemand hoeft niet bang te zijn voor een boete. Wanneer de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort weer normaal geopend zijn, krijgt iedereen nog ruim de gelegenheid om de geleende materialen boetevrij in te leveren.

Ophalen van reserveringen
Het reserveren van boeken is weer mogelijk via Mijn Bibliotheek op www.achterhoeksepoort.nl of de Iguana app. Het ophalen van de reserveringen gaat op afspraak. Wanneer iemand een reservering heeft gemaakt, neemt een medewerker van de Bibliotheek contact op over het tijdstip en de plaats waar om de reservering op te halen. Wie moeite heeft met het reserveren online, kan vanaf 18 mei op maandag en dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur contact opnemen via 088-0062960 in Aalten en 088-0062973 in Terborg.

Inleveren
Het inleveren van geleende materialen kan vanaf 11 mei op maandag en dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur. Het inleveren kan bij de vestigingen in Aalten, Dinxperlo, Gendringen, Terborg en Varsseveld. Wie materialen leende in Ulft, mag deze ook in een andere vestiging inleveren, bij voorkeur in Terborg.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant