Burgemeester Anton Stapelkamp kwam het diamanten paar feliciteren en bloemen overhandigen, uiteraard op gepaste afstand. Foto: Frank Vinkenvleugel
Burgemeester Anton Stapelkamp kwam het diamanten paar feliciteren en bloemen overhandigen, uiteraard op gepaste afstand. Foto: Frank Vinkenvleugel

Jan en Annie Jansen zestig jaar getrouwd

Algemeen

DINXPERLO - Op 9 mei was het 60 jaar geleden dat Jan en Annie Jansen elkaar het jawoord gaven.Jan nam al op 18-jarige leeftijd de slagerij over van zijn moeder nadat zijn vader in de oorlog was omgekomen. Annie, een douaniersdochter, woonde slechts een paar huizen verderop en werkte in een naaiatelier.

Zingen is hun grote passie en als Jan tijdens het werk stond te zingen zong Annie vaak vanaf het balkon van haar oudershuis mee. Ze leerden elkaar beter kennen toen Jan af en toe in in het kerkkoor van Suderwick, waar Annie bij zong, kwam meezingen. De vonk sloeg echter pas echt over toen ze samen in het kerkkoor Conamore in Breedenbroek zongen.
Enige tijd voordat ze trouwden werkte Annie op de vrijdagavonden al mee in de zaak tot grote blijdschap van Jan’s moeder voor wie het werk steeds zwaarder viel. Na het trouwen werkte Annie fulltime in de winkel en werd het steeds drukker. Een aantal verbouwingen volgden waarvan de laatste eind jaren 70.
In 1961 werd hun eerste dochter geboren en er volgden nog een tweede dochter en een zoon. In 1988 werd de zaak om gezondheidsredenen verkocht en gingen ze wonen in een boerderij op de Brokkenstraat te Breedenbroek. Jan kon zich hier volledig richtten op het houden en fokken van koeien. Na er bijna 30 jaar gewoond te hebben zijn ze nu verhuisd naar de Kwikkel in Dinxperlo.
Beiden zijn nog steeds zeer actief en fitnessen, zwemmen en fietsen nog wekelijks. Ook zijn beiden nog steeds lid van het dames- en herenkerkkoor in Dinxperlo en Jan ook nog van Con Spirito.
Burgemeester Stapelkamp kwam zaterdagmiddag het echtpaar feliciteren en overhandigde hen - op afstand - een bos bloemen.


Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant