Eis: eigen cliëntenraad voor SKB

WINTERSWIJK - Vereniging belangenbehartiging cliënten SKB, een platform vormt waarop ruim 400 cliënten zich al hebben aangemeld, heeft op 22 april een verzoek uitgedaan naar het SKB om een cliëntenraad in te stellen voor het SKB. Dit is het SKB wettelijk verplicht op grond van de wet. Hierin staat klip en klaar dat ieder ziekenhuis een cliëntenraad dient te hebben.

Het Slingeland Ziekenhuis en het SKB hebben een samenwerking, maar zijn nog steeds twee zelfstandige ziekenhuizen. Omdat een instemming en in gang zetten van de oprichting van een cliëntenraad uit is gebleven, heeft

De vereniging nu een sommatie gestuurd naar het SKB om een cliëntenraad op te richten voor het SKB. Ook heeft de vereniging aangegeven dat wanneer dit niet ingang gezet wordt voor 15 mei zij naar de kantonrechter een verzoek zullen sturen om het SKB te dwingen zich aan de wet te houden en te sommeren deze cliëntenraad in te stellen, laat Gosse Visser, namens de vereniging weten in een persbericht.

"Binnen enkele dagen hebben ruim 400 cliënten van SKB zich aangemeld via de site www.clientenskb.nl waaruit toch duidelijk blijkt dat de cliënten zich ernstig zorgen maken. Er is een enorme behoefte aan een cliëntenraad en zeker gezien de huidige onrust moet deze wettelijke verplichting snel ingewilligd worden", aldus Visser in het bericht. "We staan klaar om een werkgroep samen te stellen gezamenlijk met het SKB. Ook is er al deskundigheid geregeld bij de stichting netwerk_client_raad_zorg, een gerenommeerde organisatie voor advies aan cliëntenraden in Nederland. Allemaal stappen welke genomen moeten worden", aldus Gosse.
"Ook vanuit het oogpunt van defusie of ontvlechting van de ziekenhuizen is de nieuw in te stellen cliëntenraad een juiste stap, omdat je dan ook een cliëntenraad voor het SKB nodig hebt. Het bestuur heeft, evenals de Raad van Toezicht, deze sommatie ontvangen en wij gaan ervan uit dat ze inzien dat deze aparte cliëntenraad er per omgaande moet komen en zullen overgaan tot het instellen ervan."

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden