Mederwerkers Logistiek namen de verspreiding van de boeketten onder alle medewerkers op zich. Foto: Henri Walterbos
Mederwerkers Logistiek namen de verspreiding van de boeketten onder alle medewerkers op zich. Foto: Henri Walterbos

Bloemenzee in SKB

WINTERSWIJK - De medewerkers van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix zijn de afgelopen coronaperiode diverse keren verrast met allerhande attenties en lekkernijen als ‘hart onder de riem’ voor de bevlogen inzet in een bizarre tijd. De blijken van waardering worden iedere keer weer zeer gewaardeerd. En dan gaat het hier met name om het gebaar. Niet zozeer de grootte. Afgelopen woensdagmorgen werden de medewerkers allen met een wel heel bijzondere geste verrast. Voor 8.00 uur stopte er al een vrachtwagen bij de ingang van afdeling goederenlogistiek van het SKB met hierin liefst 1400 bossen bloemen, allen voorzien van een kaartje met opschrift: ‘Bedankt voor je zorgzame inzet.’

Door Henri Walterbos

Geen vrachtwagen vol die regelrecht van een bloemveiling kwam gereden met hierin overgebleven moederdagruikertjes, maar 1400 verse, fleurige lenteboeketten, afkomstig van een patiënt uit Lichtenvoorde die op deze manier zijn grote dank uit wilde spreken richting de medewerkers van het Streekziekenhuis Koning Beatrix, voor de goede zorgen die hij er had ervaren gedurende zijn verblijf.

Het was één grote bloemenzee in de kelder van het SKB, waar de afdeling logistiek/goederenmagazijn is gevestigd die de ontvangst en bezorging verzorgde. De bezorgers troffen enkel blije gezichten. “Ze zagen ons allemaal graag binnenkomen. Iedereen was verrast en heel erg onder de indruk van het gebaar,” aldus een medewerker. “Van bedrijven en winkels iets krijgen is natuurlijk hartstikke leuk, maar van een patiënt is wel heel bijzonder, en dan ook nog ziekenhuisbreed. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat de bloemen van een bloemist uit Lichtenvoorde komen. Een mooie steun aan een getroffen ondernemer uit eigen regio.”

Naast de bloemen werden de medewerkers verrast met prachtige kaarten, voorzien van een passende envelop. Eveneens van een dankbare patiënt afkomstig. “Een mevrouw uit Winterswijk. Zij maakt regelmatig prachtige foto’s bij de vijver op het SKB-terrein. Hiervan heeft ze eigenhandig 1400 fraaie kaarten gemaakt. Ook de kaarten vonden de medewerkers prachtig,” vertelt een medewerkster van het Facilitair Servicepunt, dat de coördinatie had van de verspreiding, evenals bij eerdere giften.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden