Het 'Vinkenontbijtje' verovert Dinxperlo
Esther Greven-Vinkenvleugel heeft de ontbijtservice op poten gezet. Foto: Frank Vinkenvleugel
Esther Greven-Vinkenvleugel heeft de ontbijtservice op poten gezet. Foto: Frank Vinkenvleugel

Het 'Vinkenontbijtje' verovert Dinxperlo

DINXPERLO - Het zal velen in Dinxperlo niet ontgaan zijn dat men sinds kort een ‘ontbijtservice’ rijker is. Esther Geven-Vinkenvleugel is de dame die dit allemaal op poten heeft gezet en inmiddels zijn de eerste ontbijtjes al bij diverse huishoudens bezorgd. Als naam voor haar nog kersverse onderneming heeft ze gekozen voor Het Vinkenontbijtje.

Door Waltraud Wensink

Esther is een bekend gezicht bij de Hema in Aalten waar ze al jaren meedraait. Menigeen heeft al wel eens een paar mooie gordijnen bij haar uitgezocht en de laatste jaren heeft ze met name gewerkt in het horecagedeelte van diverse Hema-filialen. Maar Esther wilde meer en dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Begin van dit jaar bedacht ze zich wat ze er eventueel bij zou kunnen gaan doen. Esther: "Het stukje horeca had mijn interesse wel en het toeval wilde dat mijn ouders vijftig jaar getrouwd waren en ik voor hun op 19 maart een ontbijtje had besteld, en laten bezorgen. Dat was erg leuk en ik bedacht me dat ik zoiets ook wel zelf kon maken. Dat was eigenlijk de aanleiding van het feit dat ik met een ontbijtservice ben begonnen”.

Op zoek naar ideeën voor verschillende ontbijtjes
Esther: “Toen het idee eenmaal in mijn hoofd zat, begon ik het internet af te speuren naar verschillende mogelijkheden en ideetjes voor de meest uiteenlopende ontbijtjes die ik zou kunnen aanbieden. Ik moest natuurlijk ook kijken hoe ik het allemaal wilde gaan doen, wat ik er voor nodig had, kortom, ik moest met een goed plan komen. Over één ding was ik al vrij snel zeker, ik wilde het vanuit mijn eigen huis en eigen keuken gaan doen. Toen ik eenmaal een plan had, moest ik ook toestemming zien te krijgen van de gemeente en dat is uiteindelijk ook gelukt. Anderhalve week voor Moederdag had ik het rond en kon ik van start gaan”.

En toen gebeurde er iets wat Esther niet verwacht had. Omdat de mensen vanwege de coronamaatregelen nog niet echt er op uit konden om ergens te gaan ontbijten of brunchen, kreeg Esther ontzettend veel verzoekjes voor Moederdag-ontbijtjes. ”Maar liefst vijftig ontbijtjes hebben we hier in de keuken klaargemaakt en bezorgd. Het was flink aanpoten maar gelukkig kreeg ik hulp. We hebben met drie auto’s de ontbijtjes moeten bezorgen. Mijn zoon Niels met vriendin Britt, mijn man Edwin met Thijs en mijn tante Jose en ik met een auto. Het was een hele onderneming en ik ben er enorm blij mee dat ze dit deden. Met deze hulptroepen werd er een tijdschema en route gemaakt en iedereen heeft uiteindelijk op tijd het ontbijtje thuis mogen ontvangen. Dit was boven verwachting om gelijk al met deze grote vraag naar ontbijtjes aan de slag te kunnen. Toen ik eenmaal met het Vinkenontbijtje op Facebook stond, bleef de telefoon eigenlijk rammelen”, zegt Esther.

Leuk om te geven en leuk om te krijgen
Ontbijten doet nagenoeg iedereen, maar soms zijn er gelegenheden dat je wel iets extra’s verdient. Hoe leuk is het dan dat je een ontbijtje krijgt aangeboden? Je kunt naast Moederdag natuurlijk meerdere gelegenheden bedenken waarom je iemand een ontbijtje zou kunnen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen, trouwdagen of speciale jubilea, of omdat iemand geslaagd is, of misschien wel als ‘welkom in de buurt’ en noem het allemaal maar op. Esther: "Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk om te geven. Je geeft je wensen door en ik zorg vervolgens dat het allemaal in orde komt zodat op de afgesproken tijd een ontbijtje klaar staat op het adres naar keuze hier in de buurt. En wil je iets extra’s bij het ontbijtje, geef dat dan vooraf aan mij door. Ik zorg er dan voor dat het als extra kan worden toegevoegd aan het ontbijtje”.
Esther glundert als ze het over haar ontbijtjes heeft en het enthousiasme straalt er gewoon af. ”Ik krijg er ook energie van. Als ik kijk naar de voorbereidingen en de drukte die we vooraf hadden toen we de Moederdag-ontbijtjes gingen klaarmaken dan kijk ik daar met heel veel voldoening op terug. Het is echt mijn ding, mijn passie, ook al moet je er vooraf heel wat tijd in steken. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor diegenen die me erbij hebben geholpen”.
Esther benadrukt dat zowel bij het voorbereiden als bij het bezorgen van de ontbijtjes alle richtlijnen van de RIVM in acht worden genomen .”We zetten de ontbijtjes keurig verpakt af bij de mensen voor de deur, en als de deur open gaat, zorgen we voor voldoende afstand”, aldus Esther. De ontbijtjes worden overigens erg leuk verpakt en aangeboden in speciale zakken of in een mooie mand als je kiest voor een ietwat luxere versie. Ze zijn erg uitgebreid en je komt niks tekort. Bij de luxe ontbijtjes wordt zelfs servies meegeleverd.

Ik steun de lokale ondernemers
”Tot nu toe waren de mensen enthousiast over de ontbijtjes en we hebben al leuke reactie mogen ontvangen. Eigenlijk was het tot nu toe ‘een en al lof’ en daar doen we het voor. Het is toch hartstikke mooi als je mensen iets moois kunt aanbieden en er zelf ook nog de nodige voldoening uit haalt. De mensen vinden het verrassingseffect erg leuk, want vaak weten ze van te voren niet dat ze het krijgen aangeboden of door wie. De producten die we voor het ontbijtje gebruiken haal ik bewust bij lokale ondernemers uit de buurt. De ene keer haal ik het bij de een, en de andere keer bij de ander. Zo steun ik de lokale ondernemers ook nog een beetje. Het voelt dan alsof ik niemand iets tekort doe”.

Diverse Vinkenontbijtjes
Esther straalt en raakt niet uitverteld over de diverse ontbijtjes. Op de Facebookpagina staan foto’s en uitgebreide beschrijvingen van de Vinkenontbijtjes. Een greep uit het aanbod zijn onder andere het ‘Grensontbijtje’, ‘Vinky’s Kids ontbijtje’, ‘het Heurns ontbijtje’, ‘Vaderdag ontbijtje’ of een ‘Vinken de luxe ontbijtje’. Esther: "Normaal zou je bijvoorbeeld naar de Grensmarkt gaan met Hemelvaart, maar nu zou je de dag kunnen starten met een “Grensontbijtje’ en ook op beide Pinksterdagen kan je bij ons terecht voor uitsluitend het ‘Grensontbijt’ of ‘Heurns ontbijt’ , eventueel aangevuld met een ‘Vinky’s Kids ontbijt’. Het bezorgen van de ontbijtjes is gratis binnen Dinxperlo, de kern van Breedenbroek, de kern van Heurne en Suderwick, daarbuiten worden bezorgkosten in rekening gebracht. De ontbijtjes voor kinderen zijn te bestellen naast twee volwassen ontbijtjes.

Bezorgdagen van de Vinkenontbijtjes zijn donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag en op speciale feestdagen. In overleg is er veel mogelijk en de ontbijtjes graag uiterlijk een dag voor bezorging bestellen vóór 13.00 uur. Kijk op de Facebookpagina voor een uitgebreide beschrijving van de diverse ontbijtjes en de prijzen. Facebook: Esther Geven-Vinkenvleugel ‘het Vinkenontbijtje’. Telefoon: 0610268729. Mail: Hetvinkenontbijtje@gmail.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden