Dinxpers Belang verstrekt gratis mondkapjes

DINXPERLO - Leden van Dinxpers Belang hebben in de afgelopen dagen een gratis setje mondkapjes ontvangen, een bijzondere geste. Voor het bestuur van Dinxpers Belang was duidelijk merkbaar dat de vraag naar de moeilijk verkrijgbare mondkapjes veel inwoners naar het internet leidde en daarnaast de gezochte mondkapjes tot neven aankopen werden verleid. De feitelijke mondkapjes verplichting bij een grensoverschrijdend bezoek was voor het Dinxpers Belang de oorspronkelijke aanleiding om actie te ondernemen. Een inmiddels vervaagde grensstreep was ineens weer actueel toen bleek dat het na een passage van 10 meter over de grens ineens niet meer mogelijk bleek te zijn om boodschappen te doen zonder mondkapje. Het tanken, voor veel inwoners een regelmatig en vanzelfsprekend ritje naar bij één van de tankstations in Suderwick levert eenzelfde probleem, zonder mondkapje gaat het plan niet door.

Voor Dinxpers Belang is het belangrijk dat in de beide dorpen de toch wel kwetsbare relatie tussen klant en ondernemer in stand wordt gehouden. Voor het leefbaar houden van het dorp is het van enorm belang dat inwoners hun inkopen plaatselijk kunnen houden. Natuurlijk wordt dat niet in stand gehouden met het weggeven van mondkapjes. Wel, zo stelt het Dinxpers Belang, spoort het aan om de gewone dagelijkse dingen te blijven doen zoals we dat gewend waren.
Het zoeken naar een leverancier van toegelaten mondkapjes stuitte nogal op problemen. Vrijwel niemand wilde of was in staat een grote partij te leveren. Uiteraard was de prijs ook een belangrijk item, voor vrijwel dezelfde mondkapjes worden uiteenlopende prijzen gevraagd. Ook de inkopers klagen dat de prijzen momenteel de pan uit rijzen. Toch is het uiteindelijk gelukt een leverancier te vinden die wilde meewerken aan deze actie. Het gevolg is dat de alle leden van Dinxpers Belang een gratis setje in de brievenbus hebben ontvangen.

Daar blijft het echter niet bij, Dinxpers Belang geeft bijzondere aandacht aan inwoners die in een financiële dip zitten. Misschien door werkvermindering of zelfs werkeloos worden door de corona-uitbraak, of gewoon leven onder het sociale minimum. Kortom het financieel niet meer in staat zijn om mondkapjes te kopen is voor het Dinxpers Belang aanleiding om de mondkapjes gratis te verstrekken aan deze mensen. Ondanks dat het Dinxpers Belang de beschikking heeft over enkele duizend mondkapjes moet bij voorbaat gesteld worden dat dit slechts mogelijk is zo lang de voorraad strekt. Telefonisch of via de website kunnen de mondkapjes besteld worden. Met de verstrekte gegevens wordt uiteraard overeenkomstig de privacywet, uiterst discreet mee omgegaan. Raadpleeg voor meer informatie de website.


www.dinxpers-belang.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden