Peter Masselink en Elles Houthuijzen op het terras van hun LUCK Café. Foto: Frank Vinkenvleugel
Peter Masselink en Elles Houthuijzen op het terras van hun LUCK Café. Foto: Frank Vinkenvleugel
video

LEF wordt LUCK Café

DINXPERLO - Het is nog niet zo lang geleden dat Elles Houthuijzen en Peter Masselink Wooncafé LEF overnamen en inmiddels zijn ze door de coronacrisis net zo lang dicht als dat ze open waren. Dat weerhield Elles en Peter er niet van om achter de schermen door te gaan met al hun plannen en daar hoort ook het bekend maken van een nieuwe naam voor hun onderneming bij. De nieuwe naam past helemaal bij wat ze willen uitstralen. Met trots presenteren ze de nieuwe naam: LUCK Café.

Door Waltraud Wensink

In januari dit jaar open gegaan en op 15 maart net zoals alle andere horecagelegenheden weer dicht vanwege de coronacrisis. Dat is een flinke tegenvaller en bij menig startende ondernemer zou de grond onder de voeten wegzakken, maar Elles en Peter lieten zich niet kisten. Binnenkort gaat hun Luck Café met gepaste maatregelen open. Ze zijn er zo goed als klaar voor.

Elles: “Ja, we lachen er wel om als we vertellen dat we alweer net zolang dicht zitten als dat we open waren, maar fijn is dat zeker niet. Dat is nieuws dat je niet wilt horen als je net gestart bent maar we hebben de tijd die we dicht zaten goed gebruikt. We hebben veel dingen kunnen doen waar we anders niet snel aan toe zouden zijn gekomen als we gasten hadden gehad. Zo is er gewerkt aan verplaatsen van de keuken, verven, aanleg van water en elektra en zoals het er nu uit ziet gaan we het ook redden om op 1 juni met gepaste maatregelen weer open te gaan.”

Terras
Een opvallende verandering is dat het terras nu vanaf de straat zichtbaar is. Peter:” We hadden het al aangekondigd maar het muurtje dat het terras scheidde van de straatkant is nu afgebroken Waar eerst een muur stond hebben we een soort afscheiding gemaakt die ook als een soort van bar gebruikt kan worden. Het terras is in feite vergroot en we kunnen de zitjes tot aan de weg doortrekken. Nu we met de coronamaatregelen zitten, kunnen we die extra ruimte goed gebruiken. Verder hebben we mooie bomen geplant en zijn we van plan om het terras nog verder aan te kleden.”

LUCK Café
De heropening is een logisch moment voor het presenteren van de nieuwe naam, want Wooncafe LEF past niet bij hetgeen Elles en Peter willen uitstralen. Peter: ”We zijn geen wooncafé, geen café waar ook woonaccessoires worden getoond en verkocht. Het is nu dus echt tijd dat we de naam aanpassen. We hadden een aantal namen bedacht maar LUCK Café past wel het beste bij ons en het ‘bekt’ lekker." Elles: "LUCK staat voor de manier hoe we tegen het leven aankijken. We willen graag doen waar we gelukkig van worden. We hebben geluk dat we deze kans hebben gekregen en we mogen van geluk spreken dat we dit allemaal kunnen doen.”

Genieten
Zowel Elles als Peter zien het tot nu toe nog niet als werken en genieten van alles wat ze doen. Elles: ”Ik hoop dat LUCK Café dat gevoel ook uitstraalt naar onze gasten. We hopen dat ze hier ook geluksmomenten zullen ervaren. De naam zal in roestvrijstalen goudkleurige letters zichtbaar zijn, en met de nieuwe naam komt er ook een nieuwe menukaart met ontbijtjes, lekkere lunches en verse sapjes en shotjes.” Peter vult aan: ”Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog de verschillende wijnen, en nieuwe biersoorten, een mooie whisky-lijn en voor de avonden een borrelkaart met lekkere hapjes. We zijn geen kroeg en dat willen we ook niet uitstralen maar we hopen een fijne plek te bieden waar mensen gezellig samen kunnen komen om te ontbijten, lunchen of gezellig te borrelen, waar ze gemoedelijk en relaxed ons terras bezoeken en waar ze graag terug komen. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor (besloten) feestjes. We bespreken vooraf alles en zorgen dat het allemaal volgens de richtlijnen zal verlopen.”

Avontuur
Elles en Peter hebben in de sluitingsperiode hard gewerkt en tonen zich erg blij met alle hulp die ze van hun familie en vrienden krijgen. ‘We doen het samen’ is de slogan die we in Nederland tijdens de crisis veel horen maar in deze situatie doen Elles en Peter het ook samen met hun familie en daar zijn ze echt dankbaar voor. “We zien het opstarten van LUCK Café als een groot avontuur waarbij we eigenlijk niet zo heel erg bang zijn om veel te verliezen. We denken vooral veel te winnen door deze uitdaging samen aan te gaan. We hebben nog genoeg plannen en ideetjes die we graag willen realiseren. Zo willen we ontzettend graag nog een officiële opening. Ook al zal dat misschien door alle omstandigheden even duren, maar die gaat er zeker komen”, benadrukken ze.

LUCK Café is open op woensdag en donderdag van 09.00 tot 17.30 uur, vrijdag van 09:00 tot 01:00 uur, zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur en zondag van 12:00 tot 19:00 uur. Op maandag en dinsdag is LUCK Café aan de Kerkstraat 3A in Dinxperlo gesloten.

 Video: Frank Vinkenvleugel

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden